Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslas salonā “Ludviķis” iekārtota 2020.gadā notikušā plenēra darbu izstāde

Pēc pandēmijas uzspiestā pārtraukuma darbību atsācis mākslas salons “Ludviķis”. Tajā iekārtota 2020. gadā Liepājā notikušā plenēra “Pilsēta un jūra” darbu izstāde. “Tā ir mūsu tradīcija, ka atskaitāmies par padarīto,” saka salona vadītāja Inga Kleina.

Mākslas salonā “Ludviķis” iekārtota 2020.gadā notikušā plenēra darbu izstāde
Egons Zīverts (Foto: "Darbs izskatās tik viegls un nesamocīts, jūti to skaidro un dzidro gaisu," par akvareļiem, kuros noķerta lietainu dienu noskaņa, priecājas Inga Kleina.)
06.07.2021 06:00

#SIF_MAF2021

"Kurzemes Vārds"

Pašlaik omulīgi vēsajā pagrabstāvā aplūkojami atlasītie darbi, kurus mākslinieki atstājuši plenēra rīkotājiem. Pa ziemu gleznas ierāmētas un sagatavotas izstādīšanai.

“Interesanti, ka darbiem nav viena kopīga noskaņa. Plenēristu kodolu veido it kā vieni un tie paši mākslinieki, bet noskaņojums un zvaigžņu stāvoklis katru reizi citāds. Dažreiz laiks vairāk saulains, citreiz atkal – lietains,” pastāsta I. Kleina. “Man šķiet, ka šie darbi ir klusinātāki. Varbūt iespaidoti no tā, kas mums ir apkārt.”

Vairākās gleznās redzama pielijusi Liepāja un lietus. “Tādas lietainas ainas uzgleznot nemaz nav tik viegli. Akvareļu darbi vispār ir daudz sarežģītāki, nekā ar eļļas krāsām gleznotie, jo tur ir momentā jānoreaģē,” norāda māksliniece.

Šogad populārais plenērs ietur pauzi. “Visa situācija liecina, ka to sarīkot nav tik vienkārši. Lai saņemtos spēkus, pauzīti vajag,” saka I. Kleina. Punkts brīvdabas glezniecībai gan neesot pielikts. Jūras svētkos plānots vienas dienas plenērs Liepājas māksliniekiem.

“Tie mākslinieki, kas plenērā strādā, vienkārši iet un to dara. Aivars Kleins ar Jāni Judinu šodien arī aizbrauca uz Paplakas pusi. Aivars rožu plenēru pats sev dārzā uzrīko. Tas jau ir mākslinieka darbs,” pauž salona vadītāja.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz