Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslinieku diplomu gaidās

Mākslinieku diplomu gaidās
02.03.2010 07:02

Atslēgvārdi

Liepājas Mākslas vidusskolas improvizētajā izstāžu zālē “Gaitenis”, kas iekārtota skolas pirmā stāva gaitenī, piektdien neformālā gaisotnē atklāta topošo skolas absolventu diplomdarbu projektu izstāde “Es skaitīju un nonācu līdz vienam”.

Iepazīstoties ar to, ikviens liepājnieks var dzīvot līdzi 36 topošajiem māksliniekiem viņu diplomdarbu izstrādes gaitā.

Liepājas Mākslas vidusskolas direktore Smaida Rubeze, atklājot izstādi, ko varēs apskatīt līdz 20. jūnijam, norādīja, ka šogad tā izdevusies ļoti plaša un pamatīga, jo 36 topošie skolas absolventi kopā ar saviem deviņiem programmu vadītājiem ļoti rūpīgi piestrādājuši pie darbu idejām, pa savam traktējot arī kopējo diplomdarbu tēmu, kas aizgūta no Imanta Ziedoņa dzejoļa rindas. “Tas nemaz nav tik vienkārši, jo audzēkņiem nācās padomāt, ar ko interesanti var būt viņi paši,” saka arī izglītības programmu vadītāja Zigrīda Atāle. Viņa norāda, ka projekti ir gan jauneklīgi un provocējoši, gan piesardzīgi, tomēr kopumā tie atšķiras ar profesionālu pieeju, tāpēc pedagogi prognozē interesantus rezultātus diplomdarbu skatē. “Kā audzēkņi savus darbus nostrādā līdz galam, lielā mērā ir atkarīgs no viņiem pašiem,” saka Z. Atāle. Vieni no viskvalitatīvāk sagatavotajiem esot bijuši Apģērbu dizaina nodaļas beidzēju projekti, kur gaidāms pārsteidzošs rezultāts. Taps pastkartītes Liepājai, kalendāri, arī īsfilma “Klusums”. Keramiķiem top rotaļlietas, vāžu garderobe, trauki āboliem un krūzītes, Krists Balodis veido neparastas saliekamas kāpnes, kurās integrēta arī instrumentu kaste, tāpat taps garastāvokļu gredzeni, pulksteņi, lampas, jostas un dažādi aksesuāri. S. Rubeze vēl piebilst, ka vairāki no diplomdarbiem taps, sadarbojoties ar sociālajiem partneriem: Interjera dizaina nodaļas beidzēji izstrādā interjeru pirmsoperāciju uzgaidāmai telpai Liepājas metalurgu slimnīcā, veido kapelas interjeru Nīcas vidusskolā, sienas gleznojumu Grobiņas bibliotēkai un gaiteņa gleznojumu, kā arī transformējamas skatuves dekorācijas Liepājas bērnudārzam “Dzintariņš”. Vai visas ieceres izdosies īstenot, gan atkarīgs arī no finansēm.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

 

Mārtiņš Zītars diplomdarbam veido transformējamu moduļu sistēmu, piedāvājot savu “Senču lego”, kas tapis, iedvesmojoties no Lielvārdes jostas rakstiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz