Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslinieku rezidence atvadās līdz nākamajam gadam

Durvis slēgusi Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidence, pabeidzot savu ceturto sezonu. Šogad to apmeklējuši vairāk nekā 4000 skatītāju, zina stāstīt Karostas ūdenstorņa projekta komunikāciju vadītāja Iveta Vēvere.

Mākslinieku rezidence atvadās līdz nākamajam gadam
Gleznotāja Gunta Lante atzīst, ka strādāšana svešu cilvēku acu priekšā bijusi vērtīga pieredze: “Es neteikšu, ka bija morāli viegli, jo tas atrauj no strādāšanas un noteikti ietekmēja manu darbu, bet arī mani bagātināja.” (Foto: Publicitātes)
13.09.2023 06:03

liepajniekiem.lv

Jau vēstījām, ka šovasar Karostas ūdenstornī strādāja gleznotāji Līga Ķempe, Klāvs Loris un Gunta Lante. Viņi visi atzīst – Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidence ir liels ieguldījums Latvijas kultūras telpā.

”Šeit ir milzīgas telpas, tās atraisa domu lidojumu un vērienu,” priecājas K. Loris, kam tornī tapušas astoņas lielformāta gleznas, dažas jau tūlīt ceļos uz Berlīnes mākslas mesi, citas, iespējams, uz Londonu.

Par jaunu, bet vērtīgu pieredzi K. Lorim kļuvis arī darbs sabiedrības klātbūtnē:

”Kad pa dienu ienāk pusotrs simts cilvēku un stāv aiz muguras, un skatās, ir mazliet dīvaina sajūta.”

G. Lante ir pateicīga katram sastaptajam apmeklētājam. ”Bija iespēja parunāties, skaidrot darbus, runāt par mākslu Latvijā un pasaulē. Šīs sarunas bija ļoti saturīgas un interesantas. Arī pats tornis noteikti ir ietekmējis manus darbus, īpaši formātu izvēlē,” viņa atzīst, ”tas plašums, tā garīguma sajūta, grandiozā arhitektūra un gaišās krāsas – kas reizē ir ļoti iespaidīgi un arī viegli. Šeit, skatoties uz saviem jau tā lielajiem darbiem, sapratu, ka varu un pat gribas lielākus.

Plašums un tas, ka nav ierobežojuma, māksliniekam dod spārnotu sajūtu.”

Vairāki no G. Lantes tornī radītajiem lielformāta darbiem jau atraduši savus saimniekus, daži būs skatāmi izstādē Rīgā.

Savukārt L. Ķempei tornī bija izstādītas gan lielformāta gleznas, gan pavisam miniatūri darbiņi.

Sākotnēji nemaz neesot nojautusi, cik neparastā piedzīvojumā uzaicināta. ”Šī ir debešķīga vieta – mākslinieku un mākslas paradīze!” viņa secinājusi.

”Visa šī sajūtu un emociju buķete, kas šeit piedzīvota, ir iekāpusi arī manos audeklos. Tie man burtiski ir kā šīs vasaras dienasgrāmata.”

Vasaras gaitā tornī tapušais ikdienas stāstu krājums miniatūru gleznu veidolā tagad būs skatāms Liepājas ”Parka paviljonā”, un izstādes svinīgā atklāšana gaidāma 21. septembrī pulksten 18.

Paralēli gleznotājiem tornī strādāja arī pats rezidences kurators Egons Peršēvics.

Tēlnieks šovasar veidoja lielizmēra cilni, turpināja portretu studijas, šoreiz atveidojot savus kolēģus, kā arī aicināja interesentus uz izzinošām mākslas lekcijām.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz