Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mazie dejotāji ar lielu prieku brauc uz svētkiem

Mazie dejotāji ar lielu prieku brauc uz svētkiem
07.07.2010 07:09

Otrdien uz Rīgu, uz Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem  devās autobusi ar tautisko deju dejotājiem. Viņu vidū bija arī Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības “Vaduguns” pirmo un otro klašu deju kolektīvs, kuru vada Valda Grīnfelde.

Mazajiem dejotājiem šie ir pirmie lielie deju svētki. Pavadīt zēnus un meitenes ceļā bija atnākuši tēti un mammas, vecvecāki, brāļi un māsas. Kā nekā bērni pirmo reizi būs tik ilgu laiku prom no mājām. Būs jāmāk pašiem laikus tikt pie brokastīm un pusdienām, pareizi apģērbt mammu un vecmāmiņu rūpīgi sagludināto tautastērpu. Tāpēc, ka dalībnieki vēl tik mazi, līdzi dodas vairāki vecāki. Viņi sadalījuši savus uzdevumus. Vieni gaidīs bērnus mājās, kuras mazajiem dancotājiem ierādītas Rīgas 94. vidusskolā, otri pieskatīs mēģinājumu laikā uz laukuma.

“Mums jau no rīta ir agrais mēģinājums,” pastāstīja Nikolas Everas mamma Simona Zonenberga. “Tāpēc jāuzmana, lai vakarā laikus aiziet gulēt, lai no rīta paēd brokastis. Un tad prom uz laukumu.”

Simona Zonenberga ir Pašvaldības policijas nepilngadīgo nodaļas darbiniece, tāpēc viņa zina, kā rūpēties par bērnu drošību. Viņai raizes dara tas, vai tikai bērniem nebūs pārāk karsti uz laukuma. Līdzi ir ne tikai sarūpētas vakariņas pirmajam vakaram, bet arī dažādi medikamenti, diegi un adatas, lai var novērst jebkuru kļūmi apģērbā.

Linarda Kronberga vecmāmiņa Daina Aišpure pieskatīs deju svētku dancotājus uz vietas skolā. Bērni pazīst gan līdzi braucošās mammas, gan vecmāmiņu un varēs droši vērsties pēc palīdzības, ja vajadzēs.

Bet paši dancotāji nejūtas nobijušies no sava pirmā tālā brauciena. Nikola Evera un viņas partneris Marians Ziemelis pastāsta, ka viņi jau dejojuši uz laukuma Liepājā, ka piedalījušies svētkos Kuldīgā un ka visas dejas ir zināmas, visi cits citu pazīst. Bērni domā, ka viss būs labi un ka ies jautri. Viņi visi ar nepacietību gaida arī piedalīšanos svētku gājienā.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Saviem pirmajiem lielajiem deju svētkiem gatavi “Vaduguns” dejotāji Marians Ziemelis, Nikola Evera Zonenberga, kā arī mamma Simona.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz