Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Meklē filmas “Homo Novus” masu skatu dalībniekus

Meklē filmas “Homo Novus” masu skatu dalībniekus
Foto: publicitātes
27.06.2017 10:00

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

10. un 11.jūlijā Liepājā uzņems režisores Annas Vidulejas komēdiju “Homo Novus”, un aicināti atsaukties tie liepājnieki, kuri vēlētos piedalīties filmas masu skatos. Pēc Anšlava Eglīša romāna motīviem veidotā filma top studijā “Film Angels Productions” un ir viena no sešām spēlfilmām Nacionālā Kino centra programmā “Latvijas filmas Latvijas simtgadei”.

Kā vēstīts interneta vietnes “Facebook” kontā “Casting Bridge”, filmas masu skatiem aicināti atsaukties visa vecuma liepājnieki. Īpaši gaidītas ir meitenes, ģimnāzistu vecumā – no 15 līdz 19 gadiem, kā arī ģimenes un vīrieši. Pavisam nelielai epizodei tiek meklēta meiteņu deju vai karsējmeiteņu komanda (9 meitenes), kas varētu būvēt piramīdu.

Filmas koordinatore Agate Prozaroviča papildina, ka savus pieteikums aicināti sūtīt arī tie, kuri būtu gatavi iesaistīties un palīdzēt filmas veidotājiem dažādās organizatoriskās lietās. “Kaut ko atnest, aiznest, uztaisīt kafiju režisorei vai aktieriem,” kā piemērus min A.Prozaroviča, un bilst, ka šie pienākumi varētu interesēt tos, kuri vēlas redzēt, kā notiek filmas uzņemšanas process, taču varbūt pats kautrējas un nav gatavs stāties kameras priekšā.

Tā kā komēdijas darbība noris 1930-to gadu Latvijā, filmas veidotāji aicina pieteikties cilvēkus bez spilgtām matu krāsām un bārdām. Ar kostīmiem izvēlētie personāži tiks nodrošināti, norāda A.Prozaroviča, un pastāsta, –

jārēķinās, ka filmēšana var noritēt visas dienas garumā. Iespējams, uz filmēšanu būs jāierodas jau ļoti agri – pirms saullēkta.

“Jā, var sanākt daudz gaidīt, taču process būs interesants,” sola A.Prozaroviča, tāpat varēs satikt aktierus – filmas galveno varoni Igoru Šelegovski, Kasparu Znotiņu, Aurēliju Anužīti u.c.

Filmēšana Liepājā norisināsies divās vietās – dzelzceļa stacijā un Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā. Pirms tam epizodes uzņemtas Rīgā. “Tā kā stāsts ir par mākslinieka dzīvi Rīgā, mēs maksimāli mēģinām arī filmē Rīgā, taču ir tomēr lietas, kas atradušās labākas Liepājā. Piemēram, Rīgā principā visas skolas ir pārtaisītas, uztaisīti eiro remonti, un tas mums īsti neder. Režisore zināja, ka Liepājā ir ļoti atbilstošas skolas telpas trīsdesmitajiem gadiem,” A.Prozaroviča skaidro izvēli par labu Liepājai, un bilst, ka komanda šeit viesojusies jau vairākkārt, skatot un meklējot vietu piemērotību.

Interesenti savus pieteikumus aicināti sūtīt uz epastu [email protected] (vārds, uzvārds, telefona numurs, foto) līdz 3.jūlijam.

Romantiskā intrigu un pārpratumu komēdija “Homo Novus” ir latviešu literatūras klasikas ekranizācija,

stāsts par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku Juri Upenāju, kurš no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu savu vietu mākslas pasaulē.

Jau pirmajā vakarā nokļūstot mākslinieku bohēmā un satiekot savu mīlestību, Jura pirmie soļi Rīgā izvēršas par komisku, reizēm aizkustinošu pārpratumu virknējumu.

Filma ir mākslinieku ģimenē augušās Annas Vidulejas pirmais lielais patstāvīgais kinorežijas darbs, lai gan pilnmetrāžas spēlfilma viņas filmogrāfijā jau ir – 2007.gada Nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps” dažādās kategorijās laurus plūca spēlfilma “Vogelfrei”, kuru veidoja četri režisori – Jānis Kalējs, Gatis Šmits, Jānis Putniņš un Anna Viduleja. Režisore ir studējusi filozofiju un kinorežiju, absolvējusi Nacionālo TV un kino skolu Lielbritānijā, diplomdarbs “Naktsputni” (2000) iekļauts Kannu kinofestivāla studentu filmu konkursā.

Anna Viduleja ir gan filmas scenārija autore, gan režisore, operators ir Jānis Eglītis, galvenais mākslinieks – Kirils Šuvalovs (Krievija), scenārija līdzautore Maurīna Tomasa (Lielbritānija), producenti – Ivo Ceplevičs, Jānis Kalējs un Sergejs Berdičevskis.

Filmas aktieru komandas kodolu veido Jaunā Rīgas teātra aktieri, bet bagātīgajā tēlu saimē skatītāji ieraudzīs gan Nacionālā, gan Dailes, gan Valmieras un Liepājas teātra kolēģus, epizodēs parādīsies arī vairāki leģendāri aktieri.

No Liepājas teātra filmā piedalās Anete Berķe, Kaspars Gods un Gunārs Kugrēns.

Galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis, kurš, līdzīgi kā filmas galvenais varonis, vēl tikai uzsāk savu ceļu uz Latvijas kino mākslas virsotni.

Lomās – Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi.

Plānots, ka “Homo Novus” uz ekrāniem nonāks īsi pirms valsts lielās jubilejas 2018. gada rudenī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz