Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mums tur nav jūras

Mums tur nav jūras
Foto: Egons Zīverts
07.09.2017 07:09

"Kurzemes Vārds"

Liepājas muzejam jau ir veiksmīga sadarbība ar Tautas fotostudiju “Fotast”, taču nu robežas ir paplašinājušās līdz Daugavpilij. Ekspozīcijas “Liepāja okupāciju režīmos” telpās atvērta Daugavpils Tautas fotostudijas “Ezerzeme F” izstāde “Liepājas ritmi”.

Par abu fotostudiju sadarbību ļoti priecājas “Fotast” vadītāja Līga Evaldsone. “Pateicoties studijas “Ezerzeme F” dalībniekiem, mūsu fotoprojekta “Liepājas iela Latvijas garumā” izstāde pabija ne tikai Daugavpilī, bet apceļoja arī citas vietas Latgalē.” Jaunatklātajā izstādē, viņasprāt, redzams citāds skatījums uz Liepāju – no ārpuses pilsētu ierauga atšķirīgi. “Citādais ir niansēs. Cita noskaņa un cita garša. Es, piemēram, liepājniekiem šādu bildi neesmu redzējusi,” L. Evaldsone rāda fotogrāfiju, kas ataino saulrietu Ziemeļu fortos. “Tur ir gana būts un fotografēts, bet šādu skatu neesmu manījusi. Daugavpiliešiem parādās interesanti krāsu salikumi. Redzama arī liepājniekiem tuva tēma – Ziemeļu mols.” “Jaušams, ka jums tur nav jūras,” izstādi raksturo fotogrāfs Jānis Vecbrālis, “jums ir daudz slapjo bilžu. Mēs te esam pieraduši redzēt pilsētu, kā redzam, un citādi nemākam.”

Studijas “Ezerzeme F” vadītājs Linards Onzuls stāsta, ka viss sākās ar studijas “Fotast” projektu par Liepājas ielu Latvijas garumā. “Kolēģi atbrauca uz Daugavpili, satikāmies un sadraudzējāmies. Pagājušā gada septembrī sabīdījām kopīgu projektu – semināru “No Latvijas austrumiem līdz rietumiem”. Kopīgi pastaigājām pa Liepāju. Mēs no Latvijas citas malas ieraudzījām jūsu pilsētu. Fotoatskaite tagad ir jūsu priekšā.” Izstādē ir iekļauta 31 fotogrāfija. To autori ir L. Onzuls, Svetlana Pokule, Sergejs Sokolovs, Jūlija Kožemjakina, Valērijs Cigankovs, Jurijs Berdņikovs un Ivars Skudra. Kad izstāde “Liepājas ritmi” pagājušajā gadā bija skatāma Daugavpilī, tajā bija iekļautas vien 20 fotogrāfijas. Liepājas muzejā ekspozīcijai ir atvēlēta plašāka telpa.

“Ezerzeme F” katrā pasākumā apmeklētājiem dod iespēju izlozēt fotostudijas grāmatu. “Skatītājiem tas ir stimuls vairāk interesēties par fotogrāfiju,” saka L. Onzuls. Šoreiz pie fotoalbuma tika medicīnas māsa Mārīte Jankovska. Viņa jaunībā fotografējusi ar kameru “Zorkij 6”, tagad vairs to nedara, bet par fotomākslu interesējas.

“Kurzemes Vārds” izstādes atklāšanā novēroja, ka liepājnieki tiešām ieraudzīja savu pilsētu no jauna. Dažas apmeklētājas negribēja ticēt, ka skats ar saulrietu caur fortu akmeņiem, kuru siluets ataino vīrieša profilu, nav fotošops. “Mēs aiziesim uz turieni un pārbaudīsim.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz