Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejā aplūkojama ekspresizstāde par pērlīšu adījumiem

Muzejā aplūkojama ekspresizstāde par pērlīšu adījumiem
Foto: Liepājas muzejs
19.09.2018 12:04

liepajniekiem.lv

No 19. līdz 21. septembrim Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā Kūrmājas prospektā 16/18 būs iespēja apskatīt ekspresizstādi par pērlīšu adījumiem, portālam ziņoja Liepājas muzejpedagoģe Maruta Eistere.

Ekspresizstādē apmeklētāji varēs iepazīties ne tikai ar pērlīšu adījumiem no Liepājas muzeja krājuma, bet arī mūsdienu meistaru darinājumiem. Izcilas TLMS ”Liepava” adīšanas meistares Aisma Demme un Antra Kukuka ar saviem pērlīšu adījumiem pārdesmit gadu laikā ne reizi vien ir pārsteigušas rokdarbu izstāžu apmeklētājus un smalko darbu meistarus.

Pērlīte pie pērlītes viņu rokās un perfektā izpildījumā veidojusi virkni meistardarbu, kas spēj īpaši rotāt valkātāju tērpus, sildīt rokas un uzburt veselu smalko adījumu pasauli.

Rīgas tautastērpu centra ”Sena klēts” organizēto ārzemju rokdarbnieču semināros, kas jau piekto reizi risinājās Kurzemē un Liepājas muzejā, abu adītāju meistarība tika vairākkārt apbrīnota un pētīti viņu darbi. Skaistie adījumi aizceļoja līdzi uz tālām zemēm un turpina tur priecēt un iedvesmot pērlīšu adījumu cienītājus.

Eskpresizstādi varēs apskatīt trīs dienas, no 19. līdz 21. septembrim, Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu centrā no pulksten 12 līdz 18.

Vairāk informācijas var gūt, zvanot pa tālruni 29144696 Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītājai Lia Monai Ģibietei.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz