Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejā atklās plenēra atlasīto darbu izstādi

Muzejā atklās plenēra atlasīto darbu izstādi
Foto: Publicitātes
02.05.2019 12:30

liepajniekiem.lv

Ceturtdien, 9. maijā, pulksten 17 Liepājas muzejā Kūrmājas pr. 16/18 atklās 23. Starptautiskā zīmētāju un gleznotāju plenēra ”Liepājas marīna ‘18” atlasīto darbu izstādi, informē muzeja galvenā muzejpedagoģe Maruta Eistere.

Pagājušajā gadā Jūras svētku ietvaros pie vecajiem spīķeriem Ostas promenādē mākslinieki atrādīja vienas nedēļas laikā plenērā tapušos mākslas darbus. Jau par Liepājas tradīciju un mākslas dzīves aktualizētāju kļuvušais Aivara un Ingas Kleinu organizētais plenērs ”Liepājas marīna” sākotnēji pievērsās pilsētas un jūras tēmai, bet nu jau vairākus gadus notiek plenēri, kur tiek izcelta Liepājai īpašā jūras un ostas tematika.

Liepājas muzejā izliktajā izstādē būs pārstāvēti visi mākslinieki, kas piedalījās šajā plenērā, ar viņiem raksturīgāko un spilgtāko darbu. Kaut sākotnēji bija plānots, ka plenērā ”Liepājas marīna ‘18” piedalīsies 33 mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Ukrainas, dalībnieku skaits tomēr bija lielāks, gan jaunie mākslinieki, gan mākslinieki ar lielu plenēristu pieredzi.

Kopumā plenēra laikā dažādās tehnikās tapuši vairāki simti darbu, kuros mākslinieki attēlojuši jūru, ostu, piekrastes pilsētvidi, saulaino vasaru un pat negaisu. Pirmo reizi plenēra dalībnieki varēja strādāt arī ”Kursas” teritorijā, līdz ar to māksliniekiem tika sniegta iespēja gleznot zvejas ostas ainavas, ko viņi labprāt izmantoja.

Ieeja atklāšanas pasākumā bez maksas. Izstāde Liepājas muzejā būs skatāma no 9. maija līdz 2. jūnijam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz