Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzeja dārzā būs iespēja satikt savu meistaru

Muzeja dārzā būs iespēja satikt savu meistaru
Foto: Liepājas muzejs
06.04.2018 17:14

liepajniekiem.lv

Svētdien, 8. aprīlī, no pulksten 12 līdz 15 Liepājas muzeja dārzā Kūrmājas prospektā 16/18, norisināsies pasākums “Satiec savu meistaru!”. Pasākumā ikvienam būs iespēja tikties ar tautas lietišķās mākslas meistariem, amatniekiem un baudīt muzikālus priekšnesumus, portālam ziņoja Liepājas muzeja galvenā muzejpedagoģe Maruta Eistere.

Būs iespēja tikties ar tādiem meistariem kā Annu Belicku, Māru Ceriņu, Veltu Dineviču, Lieni Eltermani, Zani Eltermani, Intu Jaunciemu, Moniku Kaņevsku, Olgu Krētaini, Veltu Maļiku, Indru Nameiko, Ivaru un Liliju Skriederus, Gunu Skroderēnu, Valdu Sovinsku, Annu Treimani, Dzintru Zvirbuli, Birutu Vaiti, Aiju Vecvagari, Zentu Viguli, Sanitu Zanderi, Katrīnu Zāli un Dzintru Zvirbuli.

Pasākumā piedalīsies arī “Gada liepājnieks 2017” – rokdarbu zinātāja Ira Cīrule, Tautas mākslas biedrības “Saiva” vadītāja, un koka dizaina meistars Valters Krētainis (“Latvijas lepnums”) ar draugu, kolēģi Ģirtu Tomu Klampi.

Pasākumā paredzēti Liepājas, Nīcas, Durbes, Rucavas novada tautastērpu paraugdemonstrējumi, dziesmas, sadziedāšanās, dejas un rotaļas, kur piedalīties aicinās Vecpils folkloras kopa, Nīcas etnogrāfijas ansamblis, Nīcas mūzikas skolas audzēkņi , Liepājas folkloras kopa “Saknes”, Liepājas VIA “L.A.I.M.A.”, Liepājas ansamblis “Dzirkstele”, Vecpils JDK “Lāņupīte”, Liepājas BJC deju kolektīvs “Vaduguns”, Liepājas poļu biedrības “Vanda” dziesmu ansamblis, “Barszlynki”. Kā arī dziesmas un pat baltā sviesta gatavošana ar Sandru Aigari un Rucavas sievām.

“Satiec savu meistaru” un Latvijas simtgadei veltītu pēcpusdienu ieskandinās arī ar LMMD vidusskolas zvanu ansamblis.

“Satiec savu meistaru!” pasākuma būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par cilvēku, par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē. Laikā no 6. aprīļa līdz 8. aprīlim tautas lietišķās mākslas meistari, amatnieki, stāstnieki, tautas teicēji, muzikanti un dziedātāji vairāk nekā 152 vietās visā Latvijā aicinās ikvienu interesentu uz pasākumu “Satiec savu meistaru!”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz