Pirmdiena, 13. maijs Ira, Iraīda, Irēna, Irina
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejā – Liepājas mākslas dzīves parāde

Muzejā – Liepājas mākslas dzīves parāde
Foto: Egons Zīverts
03.03.2017 17:47

liepajniekiem.lv

Piektdien, 3.martā, Liepājas muzejā atklāja biedrības “Mākslas kolēģi” organizēto izstādi “Pavasara atmoda 4”, kas kļuvusi par tradīciju pilsētas mākslas dzīvē. Darbi, kā sacīja biedrības vadītājs Pēteris Taukulis, izvēlēti bez žūrēšanas. Kopskaitā ir apskatāmi 27 radošu cilvēku 75 darbi.

“Liepājas muzejs kā reģionāls muzejs vienmēr ir atvērts Liepājas māksliniekiem,” izstādes atklāšanās sacīja muzeja direktore Dace Kārkla. “Arī pavasara izstāde – tā ir Liepājas mākslinieku mākslas darbu parāde, kurā mēs varam novērtēt to, ko gada laikā viņi ir radījuši,” D.Kārkla norādīja, ka gan rudens, gan pavasara kopizstādes rada kopainu tam, ko spēj un ko dara Liepājas mākslinieki. “Šajā izstādē ir pārsteidzoši daudz ļoti labu darbu. Domāju, ka šī izstāde dod ārkārtīgi labu stimulu māksliniekiem radoši strādāt un izstādīt savus darbus.”

Savukārt biedrības “Mākslas kolēģi” vadītājs Pēteris Taukulis pateicās visiem, kas piedalās “pavasara nākšanā un pavasara atklāšanā”. “Izstādei ir koncepcija, tā ir nemainīga visas četras izstādes – neravēt nezāles,” skaidroja P.Taukulis, uzsverot, ka tādējādi var “izraut arī graudus”.

“Mēs esam pārāk neliela pilsēta, lai viens otru ravētu. Ja iepriekšējās izstādēs mēs žūrējām darbus, tas šoreiz vienojāmies, ka tiks pieņemti visi darbi.

Vai liksim trīs rindās, vai četrās, bet pieņemsim visus.” P.Taukulis uzsvēra, ka ir jābūt izstādei, kur nekas netiek vērtēts. “Kas to izlēma, – vai augstākais spēks, vai mēs, vai žurnālisti, to atstāsim noslēpumā.”

Atšķirībā no iepriekšējo gadu “Pavasara atmodas” izstādēm, šoreiz tā nenotika ar “krietnu dienvidu kaimiņu atbalstu”, norādīja mākslinieks Aldis Kļaviņš. “Vismaz trešdaļa bija lietuviešu darbu. Šoreiz aina ir cita.” Iespējams, daļa darbu no izstādes tālāk ceļos uz Klaipēdu, atklāja A.Kļaviņš.

Mākslinieki piedalās izstādē “Pavasara atmoda 4” ar savu jaunāko veikumu, neierobežojot radošo domu vienā tehnikā. Mākslinieki varēja iesniegt gan gleznas, grafikas, gan tēlniecības darbus, brīvi izpaužoties savā izvēlētā tehnikā un risinot sev tuvus, aktuālus jautājumus un sižetus.

Māksliniece Agnese Rudzīte, kura piedalās ar darbiem, kas veidoti cementa un kaļķa tehnikā, norādīja, ka pavasara kopizstāde ir laba platforma, lai eksperimentētu.

“Jo rudens kopizstādē ar eksperimentiem aizrauties nevar, tur ir jārāda labākais no sevis. Bet “Pavasara atmodā” var rādīt labāko no sevis, kā arī paeksperimentēt un paskatīties no malas, kā izskatās, jo ne vienmēr darbnīcā vai mājās viedoklis var būt objektīvs. Tādēļ paldies, ka ir šī iespēja – izpausties un atnest savus darbus,” pateicās A.Rudzīte.

Izstādē ar saviem darbiem piedalās 27 dažādu paaudžu mākslinieki, kā, piemēram, Irina Tīre, Diāna Krūmiņa, Andra Pelna, Maira Markuševska, Vika Štrauha, Mārtiņš Krūmiņš, Ilze Akselrode u.c. Darbos pārsvarā jūtama pavasarīga noskaņa – pavasarīgs dzestrums mijas ar ilgām pēc siltuma.

Izstāde “Pavasara atmoda 4” muzejā būs skatāma līdz 26. martam. Ieeja ir bezmaksas. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz