Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejs rīko pasākumu ģimenēm

Muzejs rīko pasākumu ģimenēm
04.01.2013 13:16

Svētdien, 6. janvārī no plkst. 13 līdz 16 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 notiks Ģimenes diena, kuras laikā liepājnieki un pilsētas viesi varēs piedalīties ekskursijā pa ierasti apmeklētājiem slēgtām muzeja telpām, izzināt vēsturi radošajās darbnīcās un fotosesijā iemūžināt savu viesošanos muzejā, ziņo muzeja galvenā muzejpedagoģe Maija Meiere.

Ģimenes dienas ietvaros Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla ikvienu interesentu vedīs ekskursijā, kuras laikā iepazīstinās ar muzeja ēkas vēsturi, izskaidros, ar kādam grūtībām nācies saskarties nama renovācijas laikā, parādīs, kur un kā tiek glabāts muzeja krājums, kā arī prezentēs tuvākas un talākas nākotnes ieceres.

Darbnīcās gan lielie, gan mazie muzeja apmeklētāji aicināti iepazīt dažus no interesantākajiem Liepājas muzeja krājuma priekšmetiem. Darbnīcā “Liepājnieki pērk un pārdod” ikvienam būs iespēja iepazīt pilsētas tirgos un veikalos izmantotus mērinstrumentus un redzēt pierādījumus tam, ka liepājniekiem sava nauda bijusi vēl pirms ventspilnieku ventiem.

Darbnīcā “Dedziet, tautas, gaišu guni” pasākuma dalībnieki noskaidros, kā savus mitekļus cilvēki izgaismoja pirms tika atklāta un ieviesta elektrība. Drosmīgākie no vaska varēs izgatavot paši savu gaismekli. Savukārt, lai visiem sanākušajiem jaunajā 2013. gadā būtu laba veselība, muzeja pagrabos zāļu tante darbnīcā “Pūķa asinis, krupja žaunas” cienās ar ārstniecisku tēju un dalīsies savās gudrībās par to lietošanu.

Visu pasākumu laiku muzeja otrajā stāvā būs iespēja ļauties fotogrāfa Jāņa Vecbrāļa objektīvam un fotosesijā iemūžināt savu muzeja apmeklējumu.

Pasākuma biļešu cena pieaugušajiem – 0.50Ls, bērniem un skolēniem – 0.30Ls. Ģimenēm ar četriem un vairāk bērniem – ieeja bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz