Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nedēļas nogalē gan sportiskas aktivitātes, gan mūzika un deja

Nedēļas nogalē gan sportiskas aktivitātes, gan mūzika un deja
Foto: Publicitātes
06.04.2018 07:06

liepajniekiem.lv

7. aprīlī ar skriešanas seriāla “Bigbank Skrien Latvija” pirmo posmu Liepājas pusmaratonu, skrējēji atklās 2018. gada aktīvo sacensību sezonu. Vēju pilsēta arī šogad gatava ne vien sagādāt aizraujošu cīņu ar kilometriem sacensību trasē, bet arī pamatīgi izklaidēt un likt matiem plīvot vējā, baudot kultūras programmu.

Kamēr skrējēji mērosies dažādās distancēs, visas dienas garumā uz pasākuma lielās skatuves cits pēc cita kāps kā leģendāri un tautā pazīstami, tā arī jaunie mākslinieki. Starp tiem būs rokmūziķis Ivo Fomins, mūziķis Normunds Kalniņš, klavieru un saksafona taustiņu meistars Edgars Jānis Kārkliņš un dziedošais aktieris Viktors Ellers. Liepājas pusmaratona kultūras programmu skaļu un košu darīs arī vietējo bērnu un jauniešu radošo kolektīvu priekšnesumi. Pārsteigt sola Bungu šovs, “Pop/Rok” skola, Liepājas Valsts tehnikuma jauniešu tautas deju ansamblis, kā arī Liepājas bērnu un jauniešu centrs.

Organizatori šajā sezonā aktīva dzīvesveida cienītājiem piedāvās pavisam jaunu “#Beactive” distanci, lai gatavotos Eiropas Sporta nedēļai un valsts svētkus sagaidītu, dzīvojot fiziski aktīvu dzīvesveidu. Tā notiks visos astoņos seriāla posmos un būs kā papildinājums jau klasiskajām sacensību distancēm.

Akcijas distance veidota ar mērķi veicināt aktīvu dzīvesveidu un iedrošināt tos, kas, iespējams, līdz šim bijuši starp skrējēju atbalstītājiem. Lai skrējienu varētu baudītu iespējami lielāka sabiedrības daļa, atbalstu nolēmusi sniegt arī Latvijas Sporta federāciju padome. Tādējādi uz ikvienu no 8 skrējieniem tiks dāvināti 100 bezmaksas dalības ielūgumi konkrētās pilsētas aktīvajiem iedzīvotājiem. Pirmajā skriešanas seriāla posmā Liepājā šādu atbalstu saņems lielās ģimenes, aktīvākās klases, maznodrošinātie, audžuģimenes, bērnu nami, redzes invalīdi.

Piektdiena, 6.aprīlis

Pulksten 11 projekta “Satiec savu meistaru” ietvaros folkloras centrā “Namīns” folkloras kopa “Atštaukas” īpaši sagatavotā programmā iepazīstinās klausītājus ar Latvijas putniem, stāstot teikas, dziedot tautas dziesmas un ejot rotaļās. 

Pulksten 20 kultūrvietā “Kursas Putni” uzstāsies igauņu izcelsmes Latvijā dzimusī Anneli Arro, kas spēlē bungas-perkusijas arī latviešu grupā “Sus Dungo”.  Anneli Arro mūzikā ir vienkāršība, patiesums, melodisks vijīgums un maigums. Dziesmas ir mirklīgas kompozīcijas balsij un instrumentam, kurās apdomāties un būt.

Sestdiena, 7.aprīlis

Pulksten 10 Liepājas Latviešu biedrības namā norisināsies sporta deju kluba “Aura” organizētās  starptautiskās sporta deju sacensības “Dzintarlāse – 2018”. Šo sacensību ietvaros norisināsies Latvijas Kausa izcīņas posms vairākām vecuma grupām, kā arī – Liepājas kausa izcīņa jauniešu un pieaugušo grupā Standartdeju un Latīņamerikas deju programmās.

Pulksten 17 Liepājas Modes un Mākslas Studijā, Ziemeļu ielā 19, notiks pasākums “Biļete uz..”, kurā piedalīsies visi studijas audzēkņi vecumā no 6 līdz 17 gadiem. Pasākumu veidos kustību izrāde, kas tapusi, apvienojot aktiermākslu, defilē, sporta dejas un tautas dejas. Pasākums izskanēs 30. – 40. gadu noskaņās, un notikumu epicentrā būs dažādas sievietes – dažādu profesiju pārstāves, par kurām raksta kāds amerikāņu rakstnieks. Katra sieviete būs atšķirīga, bet visas vienos viens vārds – mīlestība. Piemēram, mīlestība pret darbu, otru cilvēku, sevi. 

– Liepājas Olimpiskajā centrā pulksten 19 notiks Ievas Kerēvicas koncerts “Interpretācijas”. Koncerta pirmajā daļā varēs dzirdēt vairākus pirmatskaņojumus – oriģināldziesmas, kuru autors ir džeza mūzikas pianists, komponists Madars Kalniņš. Pasaulē atpazīstamas popmūzikas melodijas, latviešu mūzikas pērles un džeza mūzikas standarti tiks atskaņoti koncerta otrajā daļā, kurā māksliniecei pievienosies izcils sitaminstrumentālists Artis Orubs un melodiskais kontrabasists Norberts Skraucis.

Pulksten 21 kultūrvietā “Kursas Putni” gaidāms Agneses Kuplēnas un Aleksandra Krasavina koncertrs. Aleksandrs Krasavins plašāk pazīstams ar savu agrāko darbību grupā “Willow Farm”. Šobrīd viņš instrumentāli apspēlē dažādu izpildītāju populārākos skaņdarbus, uzstājās viens kā solo ģitārists, kā arī darbojas dažādos muzikālos sastāvos. 

Savukārt Agnese Kuplēna savu muzikālo darbību uzsāka vairāk nekā desmit gadus atpakaļ, sadarbojoties ar Borisu Rezņiku, ar kura dziesmu arī ieguva 2.vietu uz Nacionālās Eirovīzijas skatuves. Pēc sadarbības ar Rezņiku, Agnese nolēma mācīties džeza dziedāšanas manieres.

– Kultūras namā “Wiktorija” pulksten 21 notiks grupas “Indygo” koncerts “Answers”. Grupas “Indygo” pavasarīgais cēliens ar jaunu singlu, video un piecu koncertu mini tūri dziesmai “Answers” no rudenī gaidāmā albuma.  Ar jaunu sparu kāpjot uz skatuves dēļiem, grupa prezentēs jauno dziesmu un sniegs nelielu ieskatu topošā albuma materiālā, kā arī atskaņos publikai jau pazīstamus skaņdarbus.

 Svētdiena, 8.aprīlis

– “Uzlūdz kungi” jaunā koncertprogramma “Dzimtai zemei” pulksten 15 norisināsies Liepājas Olimpiskajā centrā.  Uz sava jaunā albuma atvēršanas koncertiem aprīlī Uzlūdz Kungi – Guntis Skrastiņš, Artis Robežnieks, Andris Skuja, Žoržs Siksna, Dainis Porgants un izcilais saksofona virtuozs Raivo Stašans. Jaunā koncertprogramma “Dzimtai zemei” klausītājus priecēs ar humoru, pārsteigumiem un lielisku mūziku.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz