Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nepagarina līgumu ar sešiem aktieriem

Nepagarina līgumu ar sešiem aktieriem
10.06.2009 07:06

Atslēgvārdi

“Tie ir prieki bēdīgā kontekstā,” saka Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins, stāstot, ka visi teātra ļaudis labprātīgi piekrituši augustā doties bezalgas atvaļinājumā.

“Tādā veidā teātris iegūs lielāko daļu tās naudas, kas ir pagājušā gada parāds – vairāk nekā 62 tūkstoši latu. Ja tiek segts pagājušā gadā uzkrātais parāds, tad ar krīzes radīto samazinājumu pagaidām mēs tiksim galā, ja vien tas nebūs vēl lielāks. Tad gan var rasties problēmas saglabāt repertuāra teātri,” apgalvo H. Laukšteins.

Jau rakstījām, ka ar vairākiem cilvēkiem teātris darba līgumu uz nākamo sezonu nepagarinās. No aktieriem līgumu nepagarinās ar tiem, kuri nav iekļauti nākamās sezonas jauniestudējumu repertuārā, un tie ir Lelde Kaupuža-Eglinska, Maija Romaško, Mārtiņš Lūsis un Marita Lūriņa. Savukārt aktieris Ingus Kniploks pārcelsies uz Valmieru, bet Ivars Krastiņš kārto izdienas pensiju un turpmāk paliks ārštatā, kaut arī ir pieprasīts nākamās sezonas jauniestudējumos. Par vienu cilvēku mazāk turpmāk strādās grāmatvedībā un gaismas cehā, kā arī galdniecībā paliks tikai viens cilvēks. Taču vēl tiek spriests, kur ko varētu optimizēt, un tas nozīmē, ka kolektīvs varētu palikt vēl mazāks.

“Es domāju, ka šis samazinājums nav tik būtisks un ka teātris no tā necietīs. Bet negribu teikt, ka šie cilvēki bija slikti un lieki. Tie bija cilvēki, kuri kādā teātra dzīves laikā darīja kādus darbus un kuri tika pieņemti kādu noteiktu prasību dēļ. Bet to noteikti nevar attiecināt uz aktieru trupu. Tā pašlaik ir ļoti nenoformēta. Trupai noteikti vajadzīgs papildinājums, jo pašlaik, kad tiek domāts par repertuāru, visu laiku atduramies pret to, ka mēs nevaram ņemt kādu izrādi, jo mums nav attiecīgu aktieru. Taču viesmāksliniekus nedomājam ņemt, jo tas gan izmaksā dārgi, gan neattīsta teātri,” skaidro H. Laukšteins.

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Pateicoties tam, ka Liepājas teātra darbinieki piekrituši doties bezalgas atvaļinājumā, mākslas templim nebūs pavisam jāaiznaglo logi un durvis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz