Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nesamierināmais dumpinieks Eduards Veidenbaums atdzimst muzikālā dzīvesstāstā

Dziedātājs Ralfs Eilands sadarbībā ar “Liepaja Music Orchestra”, Jāni Ivuškānu un Liepājas teātra aktieri Gati Maliku izstrādājuši muzikālu dzīvesstāstu par dzejnieku un dumpinieku Eduardu Veidenbaumu – ”No Veidenbauma neaizbēgsi”.

Nesamierināmais dumpinieks Eduards Veidenbaums atdzimst muzikālā dzīvesstāstā
Foto: Publicitātes
03.02.2021 10:00

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

“Tas ir mūsdienīgs, autobiogrāfisku nianšu skaidrojošs un digitālā formātā pieejams dzīvesstāsts, kas dzejā, dziesmās un epizodiskos mēmā kino fragmentos, ļauj skatītājiem uz brīdi nonākt vienā telpā ar Eduardu Veidenbaumu, lai no pirmās rindas redzētu nozīmīgākos dzejnieka dzīves līkločus, kā arī ieklausītos viņa joprojām aktuālajās dzejas rindās,” skaidro SIA ”Liepaja music” pārstāve Ieva Dzintare.

Eduards Veidenbaums ir ievērojams latviešu autors, kura dzejoļi pelnīto atzinību guvuši tikai pēc viņa nāves. Dzīves laikā no dzejnieka radītajiem aptuveni simts dzejoļiem, netika publicēts neviens.

Mūsdienās Veidenbauma dzejoļi plaši tiek izmantoti mūzikā, īpaši aktualizējot savas saturiskās vērtības laika maiņu, revolucionāru vēsmu vai gaisā virmojošas netaisnības nojausmas brīžos.

”Ir 21. gadsimts, pandēmija. Apkārt mums ir milzum daudz dezinformācijas, liekulības, netaisnības, mēs redzam cilvēkus, kuri uz populistiskiem saukļiem cenšas celt savu politisko kapitālu – šīs visas lietas man tikai apliecina, ka Veidenbauma dzeja nav zaudējusi savu nozīmīgumu pat šodien. Varu vien aizdomāties, ko viņš darītu un par ko rakstītu, ja būtu dzīvojis ar mums vienā laikā? Padomāju un man šķiet, ka īsti citāds viņš nebūtu, tādēļ nosaukums ”No Veidenbauma neaizbēgsi”, manuprāt, arī ļoti labi paskaidro, kāds ir mūsu stāsts par dzejnieku,” saka mūziķis un dzejnieka tēla atveidotājs Ralfs Eilands.

Ar dzejnieka vārdiem dziesmas un mūziku komponējuši Juris Kulakovs, Jānis Lūsēns, Imants Kalniņš, Uldis Stabulnieks un daudz citi.

Muzikālā dzīvesstāstā piedalās dziedātājs Ralfs Eilands, aktieris Gatis Maliks, “Liepaja Music Orchestra” mūziķi – Jānis Ivuškāns (trompete), Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti), Mārtiņš Zālīte (bass, basa sintezators) un Pauls Ķierpe (sitaminstrumenti).

Iespēja noskatīties dzīvesstāstu vienā viedierīcē ir trīs stundu laikā no koda aktivizēšanas brīža. Video ilgums – 36 minūtes.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz