Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

No Džemmas Skulmes atšķirīgā Džemma Skulme

No Džemmas Skulmes atšķirīgā Džemma Skulme
02.02.2009 17:42

Piektdien, 6.februārī, pulksten 17, viesnīcas “Promenade Hotel” mākslas galerijā “Promenade” atklās vērienīgu izcilās latviešu mākslinieces Džemmas Skulmes darbu izstādi.  “Katrā izstādē redzu sevi citādāk, tāda laikam esmu visu mūžu bijusi – meklētāja,” teic māksliniece, un precīzu izstādes saturu līdz atklāšanas brīdim atstāj noslēpumā tītu.

Tomēr ir skaidrs, ka izstāde būs atšķirīga no iepriekšējām gan darbu izlases, gan izkārtojuma ziņā, piemērojoties galerijas telpas specifikai – sarkano ķieģeļu mūriem un koka detaļām. Būs gan mazāka, gan lielāka formāta darbi, daži darināti pat uz koka dēļiem. Skatīt un vērtēt varēs arī gleznas, kas tapušas laikā, kad mākslinieces meita vēl bija bērns – ar bērna skatu uz pasauli. ”Kas pieaugušam var izskatīties grotesks, to es pieņēmu par savu. Atlaidu visas bremzes un ļāvos iztēles priekam!” – atzīst māksliniece.

Līdz Liepājai noteikti atceļošot arī kaut kas no abstraktiem – dekoratīviem darbiem, kaut kas no tautas tērpu motīviem, piemēram, ”Māte ar bērnu” – rucaviete.

Izstādes ekspozīcijas košumu vēl paspilgtinās arī daži tādi darbi, kas skatītājam varētu šķist, kā teiktu Dž. Skulme, ”amizanti”. Tie būs pēdējo gadu darbi, kur māksliniece ir ļāvusies iztēlei, un par kuriem vēlāk izstādēs ar lielu izaicinājumu esot teikusi ”Tāda es esmu. Pieņemiet mani, kāda esmu!”

Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci Džemmu Skulmi notiks š. g. 6.februārī plkst. 17:00, mākslas galerijā ”Promenāde”, Vecā ostmalā 40, Liepājā. Izstāde būs skatāma līdz š.g. 12.martam.

Agnese Āne,
Viesnīcas “Promenade Hotel”
Konferenču centra un mākslas galerijas vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz