Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

No praktiskām lietām līdz gleznām

No praktiskām lietām līdz gleznām
Foto: Egons Zīverts
22.12.2015 07:09

TV Kurzeme/ "Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Jau ceturto gadu Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā durvis vēra mākslas tirgus “Timbaka Taibaka”, kurā savus darbus rāda ap simt mākslinieku, dizaineru un amatnieku no visas Kurzemes.

Mākslas tirgū var iegādāties gleznas un grafikas, ādas, tekstila, koka un keramikas izstrādājumus, dizaina priekšmetus, rotas un aksesuārus, traukus, spēles, rotājumus. Organizētāja Krista Kalnarāja norāda, ka “Timbakas Taibakas” uzdevums vēl arvien ir saglabāt uzsvaru uz mākslu, kāda bija šī tirgus sākotnējā ideja. Tiesa, viņa neslēpa, ka mākslinieki nav pārāk naski.

Taču apmeklētājos interese par mākslas tirgu jūtama. Vakar, kad to atklāja, “Kurzemes Vārds” tur sastapa arī viesus no Skrundas – Irēnu Osi un Ēriku Pedersenu, kuri bija atbraukuši uz Liepāju darīšanās un pēc radio izskanējušās ziņas par “Timbaku Taibaku” nolēma sagaidīt pulksten piecus vakarā. “Interesanti paskatīties,” atzina Irēnas kundze un pastāstīja, ka abiem ar Ēriku radošās un mākslas izpausmes ir tuvas. Ē. Pedersens glezno un neslēpa, ka viņam vairumā gleznu redzamās krāsas ir par košu, toties patīk svēpētā keramika. “Visinteresantākais ir tas, kas ir dabīgs un kas citur nav redzēts,” Ērika kunga sacīto no dāņu valodas pārtulkoja I. Ose. Tā kā “Kurzemes Vārds” viesus sastapa vēl tikai mākslas tirgus izpētes sākumā, viņi vēl nebija izlēmuši, vai un ko pirks, taču abi smaidot izteica cerības, ka tukšām rokām prom neaizbrauks.

Mākslas tirgus “Timbaka Taibaka” notiks arī šodien un rīt.


Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz