Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Norisināsies letonikas konference “Piemares ļaudis un likteņi”

Norisināsies letonikas konference “Piemares ļaudis un likteņi”
Foto: Publicitātes
25.10.2017 14:15

liepajniekiem.lv

No 31. oktobra līdz 2. novembrim norisināsies Letonikas 7. kongresa Liepājas konference “Piemares ļaudis un likteņi”, portālam ziņoja Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Konferences pirmajā dienā notiks vairāku mākslas izstāžu atklāšana, kurās būs skatāmi Dzintras Vīriņas, Guntas Krastiņas un Rucavas bērnu mākslas studijas darbi.

1.novembra sēdes notiks Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālē “Vecliepājas rūķis” un tās būs veltītas Olafam Gūtmanim viņa deviņdesmitās dzimšanas dienas gada izskaņā. Tiks pieminēti arī divi šīgada mūspuses simtgadnieki dzejnieki un rakstnieki Jēkabs Rūsiņš un Alberts Caune.

Pēc referātiem klātesošie tiks iepazīstināti ar topošo Birutas Petres grāmatu “Olafa Gūtmaņa dzejas valodas vārdnīca. Lietvārdi.”, kā arī notiks kolektīvās monogrāfijas “Bārtas dzīpari” pirmā atvēršana. Pirmās dienas noslēgumā visi aicināti uz Olafa Gūtmaņa fotoportretu izstādes atklāšanu un uz Olafa Gūtmaņa dzejas uzvedumu “Dzimtās zemes kārs un gaismas izslāpis” Liepājas Latviešu biedrības namā.

2. novembra sēdes notiks Liepājas Universitātē, un to laikā nozares zinātnieki runās un diskutēs par dažādiem kultūrvēsturiskiem jautājumiem. Pētnieku uzmanības centrā spilgtu Piemares personību portreti un dzīvesstāsti. Tiks atklāts Ērika Kūļa un Ērika Hānberga dāvinātais un Alda Kļaviņa gleznotais valodnieces Benitas Laumanes portrets.

“Piemares ļaudis un likteņi” šogad notiek LiepU Kurzemes Humanitārā institūta desmitgades zīmē, un tā direktors Edgars Lāms ir gandarīts par institūta pētnieku atbildīgo un rezultatīvo darbību: “Lepojos ar to, ka Liepājas konference spējusi ieņemt cienījamu vietu Letonikas 7. kongresa kopējā aktivitāšu klāstā un ceru, ka pēc diviem gadiem Letonikas 8. kongresa plenārsēde ar vadošo Latvijas zinātnieku līdzdalību notiks tieši Liepājā.”

Konferenci “Piemares ļaudis un likteņi” organizē Liepājas Universitāte, Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka, Liepājas muzejs un Rakstnieku Savienības Liepājas nodaļa. Visi pasākumi būs bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz