Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Noskaidros “Spēlmaņu nakts” balvu ieguvējus

Noskaidros “Spēlmaņu nakts” balvu ieguvējus
Foto: Ruslans Šuļga
23.11.2017 07:00

"Kurzemes Vārds"

Ceturtdien, 23. novembra vakarā, Dailes teātrī Rīgā norisināsies “Spēlmaņu nakts” balvas pasniegšanas ceremonija, kurā noskaidrosies Latvijas teātru 2016./2017. gada sezonas labākās izrādes un individuālie sasniegumi 18 kategorijās. Vairākās no tām pretendē arī Liepājas teātru izrādes.

Ar Liepājas teātra kustību izrādi “Precības” saistās astoņas nominācijas. Izrāde izvirzīta nominācijā “Gada lielās formas izrāde”. Tās režisors Sergejs Zemļanskis nominēts gada režisora un gada kustību mākslinieka kategorijā, atbildīgais par izrādes vizuālo tēlu Maksims Obrezkovs – gada scenogrāfa un gada kostīmu mākslinieka kategorijā, bet komponists Pāvels Akimkins pretendē uz gada mūzikas partitūras autora titulu. Aktieris Gatis Maliks par Kočkarjova lomu izrādē “Precības” iekļuvis labāko piecniekā nominācijā “Gada aktieris otrā plāna lomā”. Uz gada gaismu mākslinieka titulu pretendē Mārtiņš Feldmanis par darbu izrādē “Precības” un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrādē “Karalis Līrs”.

Vairākas nominācijas saistās ar režisores Lauras Grozas-Ķiberes izrādi “51. fotogrāfija”. Par šīs un arī Dailes teātra izrādes “Karmena” scenogrāfiju Mārtiņš Vilkārsis izvirzīts nominācijā “Gada scenogrāfs”, bet gada videomākslinieka titulam par darbu izrādē “51. fotogrāfija” nominēts mākslinieks ar pseidonīmu -8. Gada režisora nominācijā izvirzīts režisors Dž. Dž. Džilindžers par izrādēm “Bannija Manro nāve” un “8 mīlošas sievietes” Dailes teātrī un iestudējumu “Bļitka” Goda teātrī. Par Zigmāra lomu izrādē “Bļitka” un Maikla Platonova lomu Liepājas teātra izrādē “Platonovs” uz gada aktiera nosaukumu pretendē Egons Dombrovskis. Savukārt dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce par darbu izrādē “Bļitka” nominēta titulam “Gada sasniegums oriģināldramaturģijā”.

Kategorijā “Gada sasniegums laikmetīgajā dejā” izvirzīta Cīravā dzīvojošā horeogrāfe un dejotāja Kristīne Brīniņa par izrādi “I’m a very shy person”, kas veltīta pazīstamajam latviešu diriģentam Andrim Nelsonam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz