Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks bērnu tautas deju svētki “Pilna sauja dzintariņu”

Notiks bērnu tautas deju svētki “Pilna sauja dzintariņu”
08.03.2011 10:31

Atslēgvārdi

Piektdien, 11. martā, pulksten 18:00 uz Liepājas Olimpiskā centra Rožu zāli aicinām ikkatru, kas vēlas priecāties kopā ar mazākiem un lielākiem dejotājiem bērnu tautas deju svētku “Pilna sauja dzintariņu” lielkoncertā.

Nu jau astoto reizi Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centra bērnu deju kolektīva ”Krustiņi” vadītāja Inta Āboliņa vienkopus pulcē dejotājus bērnu tautas deju svētkos “Pilna sauja dzintariņu”. Šogad Liepājā dzintariņi iemirdzēsies 11. martā.

Par labu tradīciju kļuvusi svētku dalībnieku viesošanās Liepājas skolās, kur katrs kolektīvs šoreiz uzstāsies ar 15 minūšu programmu.

Ciemiņus uzņems un par koncertu norisi rūpēsies Liepājas 8. vidusskolas deju kolektīva vadītāja Vineta Egliena un 15. vidusskolas deju kolektīva vadītāja Baiba Demitere. Bet vakarā, pulksten 18:00, Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē lielāki un mazāki dancotāji sastapsies svētku lielkoncertā.

Pirmo reizi šādi bērnu tautas deju svētki notika 2002. gadā. Šo gadu laikā, kā mazi dzintara graudiņi Liepājā mirdzējuši bērnu deju kolektīvi no visiem Latvijas reģioniem.

Gatavošanās svētkiem sākusies jau aizvadītā gada nogalē, kad saņemti kolektīvu vadītāju apstiprinājumi līdzdalībai svētkos. Par īpaši lielu prieku būt Liepājā liecina arī kolektīva ”Dzītariņš” pieteikumā rakstītais: ”Mums ļoti patīk sagādāt svētkus citiem un pašiem sev, jo deja tas ir ne tikai smags darbs ikdienā , bet arī prieks.

”Dzītariņš” stāv aplītī
Sevi redz sapnītī,
Kā uz Liepāju tie brauc,
Un pēc jauniem draugiem sauc.
Dzintariņu saujā tver ,
Skatītājiem prieku ber!”

Šoreiz Bērnu tautas deju svētku ”Pilna sauja dzintariņu” lielkoncertā skatītājus priecēs brašie dejotāji no Talsu novada Bērnu un jauniešu centra deju kolektīva ”Graudiņi” 1.-2., 5.-6. un 8.-9. klašu grupām, Talsu novada Lībagu pagasta deju kolektīva ”Dzītariņš” pirmsskolas vecuma, 1.-2. un 3.-4.klašu grupām, Talsu novada Vandzenes vidusskolas 3. klases deju kolektīvs ”Nāmetiņš”, Rīgas Bērnu un jauniešu centra deju kolektīva ”Kamolītis”, Pāvilostas Kultūras nama 3.-6. un 7.-9.klašu deju kolektīvi, Auces novada kultūras centra deju kolektīva ”Saulīte” 1.-2. un 10.-12.klašu grupām, Liepājas 8. vidusskolas deju kolektīva 1.-2., 3.-4. un 8.-12. klašu grupām, 15.vidusskolas deju kolektīva, Liepājas būvamatniecības vidusskolas deju kolektīva ”Odziņa”, Liepājas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības deju kolektīva ”Vaduguns” 1.-3.klašu grupas un jauniešu deju kolektīva, kā arī no deju kolektīva ”Krustiņi”. Jauks pārsteigums gan dejotājiem, gan skatītājiem būs arī no Bērnu vokālās studijas ”Pērlītes” dalībniekiem.

Atnāc un noķer lielo prieku mazo sirdspukstu ritmos!

Anda Birkenberga
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz