Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks Līvas tirgus un starptautisks etno mūzikas festivāls

Notiks Līvas tirgus un starptautisks etno mūzikas festivāls
02.02.2011 08:51

Atslēgvārdi

2011. gada 20., 21. un 22. maijā Liepājā jau 9. reizi notiks tradicionālās kultūras viens no vērienīgākajiem pasākumiem Latvijā – “Līvas tirgus”.

Šogad to plānots veidot kā starptautisku tradicionālās kultūras un etno mūzikas festivālu, kur galvenais uzsvars tiks likts tieši uz latviešu kultūrai raksturīgo amatu prasmju popularizēšanu un pārmantojamības veicināšanu. Savukārt savdabīgu muzikālu skanējumu ”Līvas tirgum”  piešķirs etno mūzikas priekšnesumi pašmāju un ārzemju izpildītāju sniegumā.

Kā liecina 2010. gada nogalē pēc Liepājas pašvaldības pasūtījuma veiktās aptaujas rezultāti, tieši ”Līvas tirgus” ir vispopulārākais un vislabāk apmeklētais pasākums Liepājā, kas pulcē daudzus tūkstošus apmeklētāju. Tieši amatnieku demonstrējumi un iespēja pašiem pamēģināt kaut ko izgatavot, ir tas, kas piesaista tik lielu interesentu skaitu. Ne mazāk pieprasītas ir tradicionālās virtuves degustācijas, kā arī iespēja iegādāties tādus mākslas izstrādājumus, kas ikdienā nav tirdzniecībā pieejami. Iemīļots ”Līvas tirgus” ir arī pašu amatnieku vidū. Ik gadu ”Līvas tirgū” piedalās vairāk nekā 50 amatnieki un dažādu arodu pratēji no visas Latvijas.

Tāpēc šogad nolemts pasākumu izvērst daudz plašāku, nodrošinot iespēju Liepājā ierasties vēl lielākam interesentu skaitam. Šogad ” Līvas tirgus” būs izaudzis līdz tradicionālās kultūras festivālam, kura ietvaros notiks amatnieku nometnes, no Latgales tiks atvests un uzstādīts ceplis, kurā taps skaisti keramikas izstrādājumi, notiks dažādu amatu prasmju demonstrējumi un dažādu lietišķās mākslas izstrādājumu tirdzniecība. Tiks nodrošināta iespēja degustēt latviešu tradicionālo virtuvi, kā arī iegādāties tās izstrādājumus.

Starptautiskā etno mūzikas festivālā savu dalību jau apstiprinājusi folk/metāla grupa ”Skyforger”(LV), tradicionālās mūzikas/džeza/roka grupa ”Vagilased” (EST) un folk/roka/metāla grupa ”Žalvarinis” (LT).

Krista Kalnarāja,
LPPI ”Kultūras pārvalde” attīstības projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz