Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Olafa Gūtmaņa “Raksti 5” grāmatas atvēršana

Olafa Gūtmaņa “Raksti 5” grāmatas atvēršana
05.04.2012 15:32

Piektdien, 13. aprīlī pulksten 15.00 Liepājas Centrālās Zinātniskās bibliotēkas Reģionālajā mācību centrā notiks dzejnieka Olafa Gūtmaņa grāmatas ”Raksti 5” atvēršanas pasākums. ”Raksti 5” ir noslēdzošā grāmata projektā, kas aizsākās 2006. gadā. Šajā laika periodā pie lasītājiem nokļuvuši pieci Olafa Gūtmaņa kopoto rakstu izdevumi, informē LRS Liepājas nodaļas projekta menedžere Nadežda Žigulova.

Projekts idejas autors ir Liepājas Kultūras pārvalde, bet ieceres realizēšanā iesaistījusies Liepājas pašvaldība, Valsts Kultūrkapitāla fonds un citi atbalstītāji, kas grāmatu izdošanu nodrošinājuši gan finansiāli, gan ar savu darbu.

Projekta vadītāja Sandra Vensko un koncepcijas autors Edgars Lāms paveikuši pirmo nozīmīgo kopprojektu literatūrā un literatūrzinātnē, apvienojot literātu un mācībspēku sadarbību vienotā veselumā. Piesaistot šo grāmatu tapšanas – sagatavošanas un izdošanas procesā radošus cilvēkus no Latvijas un Liepājas. Paldies tiek teikts autoriem, literātiem, fotogrāfiem un māksliniekiem, kā arī korektoriem un izdevējiem.

Liepājas grāmatniecībā ar Olafa Gūtmaņa kopoto rakstu piekto izdevumu ir noslēdzies pirmais šāda tipa projekts, kur vairākās grāmatās, līdzīgi zinātnisko kopoto rakstu paraugam, iekļauta tikai viena autora daiļrade. Izdevumos apkopota visa Olafa Gūtmaņa daiļrade .

Liepājas pašvaldības finansējums septiņos gados šo grāmatu tapšanā – sagatavošanā un izdošanā, ļāvis radīt unikālu pienesumu Liepājas grāmatniecībā, veicinot nemateriālā kultūras mantojuma apzināšanu un vienlaicīgi Olafa Gūtmaņa ”Raksti” ir pilsētas vizītkarte literāro darbu izdošanas līdzšinējam atbalstam.

“Raksti 5” tapusi izdevniecībā “LiePa”, grāmatas saņēmis pats autors, Liepājas Universitāte, Kurzemes humanitārais institūts, izdevumi dāvināti skolām, pilsētas viesiem, sējumi aizceļojuši pa dažādām Latvijas pilsētām un novadiem, kā arī sūtīti uz ārvalstīm.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz