Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ostinieki – fotoizstādes un topoša fotoalbuma autori

Ostinieki –  fotoizstādes un topoša fotoalbuma autori
08.12.2006 05:32

0

Atslēgvārdi

Kopš 2.decembra Liepājas Latviešu biedrības nama logos var aplūkot nedaudz romantizētu fotoizstādi “Latvijas tranzīts – fotomirkļos”, kurā redzamas arī bildes no Liepājas ostas un stividoruzņēmumu darba. Par izstādes tapšanu un turpmākajām iecerēm pastāstīja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas tirgzinību analītiķis Gunārs Kazeks. Ideja izveidot šādu fotogrāfiju kolekciju, kuru pēc tam varētu eksponēt kā ceļojošu izstādi un arī izdot fotogrāfiju albumā, piederot  akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” pārstāvim Sergejam Ivančenko.

Viņš ierosinājis parādīt skatītājiem, kāds kopskatā ir Latvijas tranzīts, kādi uzņēmumi, kompānijas un tautsaimniecības nozares tajā iesaistītas. “Mums doma šķita atbalstāma. Arī vagonus, lokomotīves, kuģus, dzelzceļus un celtņu strēles ir iespējams pareizā apgaismojumā un brīdī atainot, tā sacīt, no romantiskās puses,” teica Gunārs Kazeks.

Interesanti tas, ka fotouzņēmumu autori šoreiz nav   profesionāli fotogrāfi un fotomākslinieki, bet gan cilvēki, kuri strādā ar tranzītu saistītos uzņēmumos un struktūrvienībās. Liepājā tāds  esot Gunāra Kazeka kolēģis Ivo Koliņš, viņa draudzene Linda Zvirbule un Guntis Jostmanis, Rīgā – Haralds Apinis, Ventspilī – vairāki aerofotogrāfi, arī akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš”   darbību atainojuši šajā firmā strādājošie fotoamatieri. Pavisam kolekcijā apkopoti sešdesmit fotoattēli.

Vispirms izstāde “Latvijas tranzīts – fotomirkļos” bijusi eksponēta Latvijas Dzelzceļa muzejā Rīgā, decembrī un līdz janvāra vidum tā atradīsies Liepājā, kur to rāda pa daļām, katru nedēļu ekspozīciju izmainot, bet pēc tam vedīs uz Ventspili.  Arī Satiksmes ministrijas amatpersonām izstāde iepatikusies, viņi rosinājuši to izdot fotogrāfiju albumā. Patlaban noritot tā sagatavošana iespiešanai, tiek maketēti attēli un saskaņoti teksti. “Kad albums ieraudzīs dienasgaismu, tas kļūs par vērtīgu Latvijas tranzīta iespēju reprezentācijas materiālu,” teica Gunārs Kazeks.


Fotoizstādē “Latvijas tranzīts – fotomirkļos” attēlus Latviešu biedrības nama logos nomaina ik nedēļu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz