Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Otra dzīve vecajiem ozoliem

Otra dzīve vecajiem ozoliem
19.06.2012 07:03

Kazdangas pils parkā norisinās Liepājas Mākslas vidusskolas Koka izstrādājumu dizaina nodaļas audzēkņu mācību prakse. Tās laikā jaunieši izgatavo dažādus vides objektus, kas papildinās parka ekspozīciju.

Ideja par plenēra rīkošanu radusies pēc tam, kad pils teritorijā nācies nozāģēt vairākus ozolus, stāsta Kazdangas pagasta pārvaldes vadītājs Juris Moisejs. Bijis žēl kokus laist zudībā, viņš paskaidro. Tāpēc nolemts no tiem izveidot skulptūras.

Šim darbam sākotnēji aicināti arī vairāki Liepājas mākslinieki. “Bet, ja tev paprasa tādu cenu, tad jau tas vairs nesanāk izdevīgi,” skumīgi nosaka J. Moisejs. Tad sadarbībai uzrunāti Mākslas vidusskolas pārstāvji, kas labprāt arī piekrituši. Skolas audzēkņi Kazdangā strādās līdz ceturtdienai. Prakses laikā viņi dzīvo turpat uz vietas, naktsmājas nodrošina pagasta pārvalde. Pašiem esot jārūpējas tikai par ēšanu, piebilst pārvaldnieks.

Tas nav pirmais gadījums, kad Kazdangā studenti veido savus prakses darbus. Pārvalde jau iepriekš sadarbojusies arī ar Rīgas Celtniecības koledžu un citām mācību iestādēm. Šādas prakses ir abpusēji izdevīgas, norāda J. Moisejs.

Marija Leščinska,
“Kurzemes Vārds”

Andra Gertsona foto

Liepājas Mākslas vidusskolas audzēknis Artis Selderiņš izgatavo skulptūru Kazdangas pils parkā. Viņš kopā ar studiju biedriem tur ir praksē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz