Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pajūgs, dziesmas un bučas

Pajūgs, dziesmas un bučas
11.02.2010 07:03

12. februārī Liepājas teātra aktierim Jānim Dreiblatam jeb Jēnim, kā viņu sauc teātra ļaudis, apritēs 70 gadu jubileja. Kolektīvs, draugi un talanta cienītāji viņu sveica jau vakar – pirms un pēc izrādes “Beigta balle”.

Pēcpusdienā Jēni ar zirgu un ratiem uz teātri atveda viņa kolēģes – Anda Albuže un Anita Kvāla. Pārējie sveicēji aktieri sagaidīja uz skatuves, kur jau par tradīciju kļuvusi mākslinieku godināšana jubilejās, visam kolektīvam kopīgi nobaudot kliņģeri un šampanieti.

Jānis Dreiblats Liepājas teātrī strādā kopš 1963. gada. No 1991. līdz 1997. gadam bijis arī Liepājas teātra direktors, no 1997. gada – Teātra fonda priekšsēdētājs. 1993. gadā iznākušajā grāmatā “Likteņstāsti” J. Dreiblats raksta: “Nevaru apgalvot, ka atkal gribētu kļūt par aktieri, ja būtu iespējams sākt visu no gala. Bet, tā kā tas nav iespējams, tad viss ir noticis tā, kā tam bija jānotiek, un es esmu un – ceru – arī būšu Liepājas teātra aktieris.” Un arī šodien aktieris apgalvo: “Nevaru paiet šim teātrim garām.”

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Pirms došanās uz Liepājas teātri pie mājas Jāni Dreiblatu sagaidīja un kā sava laikmeta ievērojamāko sabiedrisko darbinieku sveica “Komūnista” (“Kurzemes Vārda”) redakcijas pārstāvji.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz