Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par godu O.Gūtmanim notiks dzejas lekcijas un meistardarbnīcas

Par godu O.Gūtmanim notiks dzejas lekcijas un meistardarbnīcas
Foto: liepajniekiem.lv
06.02.2017 09:30

liepajniekiem.lv

10. un 11. februārī Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13, 118.telpā, Piejūras pilsētu literārā akadēmija piedāvā apmeklēt dzejai, it īpaši dzejnieka Olafa Gūtmaņai daiļradei, veltītas lekcijas un meistardarbnīcu, informē Piejūras pilsētu literārās akadēmijas koordinatore Kurzemē Linda Zulmane. Šāda tēma izvēlēta, godinot O. Gūtmani, kuram šogad apritētu 90. Piejūras pilsētu literārās akadēmijas koordinatore Kurzemē, lektore L.Zulmane aicina visus, kuri vēlas iepazīt dzejas teorijas pamatus, diskutēt par to, kas ir dzeja un dzejnieks, kā arī pamēģināt radīt dzejoli.

10. februārī pasākumu ciklu iesāks L.Zulmane, kura pulksten 14 vadīs lekciju ”Kas ir dzeja? Kas ir dzejnieks?”. Starp klausītājiem plānota domu apmaiņa par šādiem jautājumiem: kad radās apzīmējumi ”dzeja” un ”dzejnieks”, ko tie nozīmē mūsdienās un kas ir mainījies laika gaitā. Lektore runās arī par Dzejas likumā aktualizētajiem dzejas meistarības, kvalitātes un citiem jautājumiem.

Pulksten 16 par bagāto oriģināldzejas devumu pagājušajā gadā stāstīs dzejnieks Aivars Eipurs. ”Viens dzejolis un vesels krājums. Cikli. Kopīgais un atšķirīgais dzejnieka un lasītāja uztverē,” tā paredzēto raksturo dzejnieks.

Savukārt dienas izskaņā, no pulksten 17.30, dzejas meistardarbnīcu ”Bērnu literatūra – valoda un ritms” piedāvās dzejniece, rakstniece un dramaturģe Sandra Vensko. Būs iespēja darboties ar mūsdienu un klasiskās bērnu dzejas valodas un ritma elementiem, secināt, kā mainījusies dzeja bērniem gadsimta garumā, kā arī radīt savu dzejoli.

Nākamajā dienā, 11. februārī, pulksten 8.30 sāksies L.Zulmanes lekcija ”Intertekstualitāte dzejā: alūzijas, reminiscences, citāti”, bet pulksten 10 – lekcija ”Tēlainība dzejā: izteiksmes līdzekļi, figūras”. Šajās nodarbībās varēs izprast, kā un kas dzejā mainās, izmantojot/neizmantojot intertekstualitātes un tēlainības elementus.

Pulksten 13 Liepājas Latviešu biedrības namā akadēmija aicina pievienoties dzejnieka O. Gūtmaņa 90. jubilejas sarīkojumā atmiņās, fotogrāfijās, dzejā un mūzikā – ”Dzintarotājs”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz