Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par Liepāju kā leģendu

Par Liepāju kā leģendu
Foto: Ģirts Gertsons
14.11.2016 07:09

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Universitātē Lāčplēša dienā notika jaunākā izdevuma “Latvijas leģendas” atvēršanas svētki. Diena nebija izvēlēta nejauši, jo apgāds “Jumava” sēriju par “Cilvēkiem, kas dara Latviju lielāku” aizsāka Lāčplēša dienā. Šogad iznākusi jau sestā grāmata.

Atvēršanas svētkos sapulcējušos uzrunāja apgāda “Jumava” pārstāve Sarmīte Krūma. Viņa teica, ka sveicienus autoriem un lasītājiem sūta apgāda vadītājs Juris Visockis un Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis. Ar muzikālu sveicienu uzstājās ansamblis “Gaismiņas”. Uz tikšanos ar lasītājiem bija atnākuši trīs autori – Arvīds Deģis no Rīgas, Imants Liepiņš no Ventspils un Liepājas žurnālists un publicists Andžils Remess.

Arvīds Deģis un Imants Liepiņš iepazīstināja ar sevi un pastāstīja, kā izvēlas notikumus un personības, par kurām rakstīts grāmatā. “Parasti grāmatā “Latvijas leģendas” stāstīts par Latvijai nozīmīgiem notikumiem un cilvēkiem. Šoreiz akcents likts uz pilsētu kā leģendu,” ar savu darbu iepazīstināja Andžils Remess. “Es domāju par simboliem, kas raksturīgi Liepājai. Pirmais ir jūra. Vēl grāmatā rakstīju par Liepāju – Latvijas galvaspilsētu –, kad te izšķīrās mūsu valsts liktenis, par Rožu laukumu un diviem “Kuršu krasta izlolotiem” dzejniekiem – Mirdzu Ķempi un Jāni Peteru, par Herbertu Cukuru nodaļā “Godā celtais un pretrunu plosītais”. Tāpat var izlasīt par futbola romantiskākajiem gadiem un festivālu “Liepājas dzintars”.”

Grāmata ir bagātīgi ilustrēta ar attēliem, kuri stāsta par notikumiem un kuros atainotas ievērojamas personības.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz