Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par Olafu Gūtmani un viņa dabas izjūtu

Par Olafu Gūtmani un viņa dabas izjūtu
11.03.2011 07:00

Atslēgvārdi

Nupat ceļu pie lasītājiem sācis rakstu krājuma kultūrai un brīvai domai “Jaunā Gaita” šā gada pirmais numurs. Tajā lasītājus iepazīstina ar Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas biedra, dzejnieka un rakstnieka Olafa Gūtmaņa dzīvi un daiļradi, īpaši akcentējot viņa mīlestību pret dabu.

Apjomīgajā publikācijā ieskicēts cienījamā literāta sūrais dzīves gājums: divas izsūtīšanas uz Sibīriju, kur tik tikko izdevies izdzīvot, atgriešanās okupētajā Latvijā un dzīve, valstij atgūstot neatkarību, taču galvenokārt vēstīts par O. Gūtmaņa devumu latviešu literatūrā. Rakstā lasītāji iepazīstināti ar darbiem “Dzērvju dejas”, “Iekoptā Kurzeme”, “No klaidoņa par svētceļnieku”, kā arī ar dažiem grāmatās nepublicētiem darbiem. Uzmanība pievērsta arī autora neatslābstošajai, pat dedzīgajai interesei par norisēm dabā, kas O. Gūtmani pavadījusi katrā solī gan dzīvē, gan literatūrā. Tā atspoguļojas ne tikai rūpēs par zvejniekmāju “Šeiri”, autors atzīstas: “Dabu izjūtu kā svētnīcu, kā dievnamu.”

“Jaunā Gaita” ir trimdas latviešu izdevums, ko izdod Kanādā kopš 1955. gada. To var iegādāties Latvijas Okupācijas muzejā Rīgā, Strēlnieku laukumā 1.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz