Svētdiena, 12. maijs Valija, Ina, Ināra, Inārs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pāri gadiem cauri dzīvei

Pāri gadiem cauri dzīvei
08.04.2011 17:28

2010.gada nogalē iemīļotajai latviešu rakstniecei Zentai Ērglei tika atzīmēta 90.gadu jubileja. Par godu šim notikumam ir izveidota ceļojošā izstāde “Pāri gadiem cauri dzīvei”, kura atspoguļo rakstnieces dzīves un daiļrades spilgtākos mirkļus.

Izstādi papildina rakstnieces daiļrades cienītāju zīmējumi un vēstules. Izstāde no 2011.gada 8.aprīļa ir apskatāma arī Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas konferenču zālē (bērnu bibliotēka “Vecliepājas Rūķis”, Malkas iela 4, 3.stāvs).

Zenta Ērgle ir dzimusi 1920. gada 23. decembrī. Populārā latviešu bērnu grāmatu rakstniece Zenta Ērgle pēc izglītības bija profesionāla arhitekte, bet 20. gs. 50. gados viņa pievērsās rakstniecībai un jau ar savu pirmo grāmatu “Mūsu sētas bērni” guva ļoti lielu atsaucību. “Ieviņa Āfrikā”, “Ato un brīnumpērle”, “Noslēpumainais atradums”, “Tā tik bija vasara”,  “Starp mums, meitenēm, runājot…” un tās turpinājumi “Bez piecām minūtēm pieauguši” un “Nosargāt mīlestību” un vēl daudz, daudz jauku un brīnišķīgu stāstu….. Pateicoties rakstniecei raksturīgā labestīgā, vienkāršā  un saistošā stilā uzrakstītajiem stāstiem, viņa iekaroja daudzu lasītāju sirdis un  kļuva par vienu no populārākajām latviešu jaunās paaudzes rakstniecēm.

Kopumā rakstniece sarakstījusi vairāk nekā 30 grāmatas, kas izdotas pāri par 2 miljonu eksemplāru koptirāžā. Zentas Ērgles darbi tulkoti 15 valodās.

Par to, ka rakstnieci Zentu Ērgli mīl un atceras arī mūsdienās liecina tas fakts, ka viņas darbi joprojām tiek lasīti un tie gūst lielu atsaucību.

Gita Švarce,
Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas
Reģionālā mācību centra vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz