Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pašām mīļākajām māmiņām pasaulē

Pašām mīļākajām māmiņām pasaulē
07.05.2010 07:54

Atslēgvārdi

Šīs nedēļas nogale daudziem būs patīkamu rūpju pilna. Dēli un meitas posīsies apciemot savas māmiņas, bet viņas – pašas mīļākās būtnes uz pasaules – gādās cienastu saviem vismīļākajiem bērniem. Ģimenes kopā varēs pavadīt laiku arī sirsnīgos sarīkojumos rīt, svētdien – Mātes dienā – un vēl pirmdien.

Liepājas Leļļu teātra kolektīvs gaida ciemiņus rīt pulksten 12, kad sāksies lietuviešu mākslinieces Gintares Radvilavičūtes iestudētā izrāde “Eņģeļu pasakas”, kas tapusi pēc viņas pašas rakstītas lugas. Tas ir stāsts par puisēnu, kurš sastrīdējies ar māmiņu un pēc tam ar eņģeļa palīdzību atrod ceļu uz izlīgumu. Izrādē spēlē aktieri Lita Belte, Dace Doroškevica un Dainis Laugalis.

Iestudējums atgādinās, ka māmiņa katram no mums ir vistuvākā un mīļākā, un tas būs veltījums Mātes dienai. Leļļu teātra aktieri centīsies šo dienu darīt krāšņāku un sagādāt kādu jauku pārsteigumu māmiņām un vecmāmiņām, kuras kopā ar saviem bērniem apmeklēs izrādi “Eņģeļu pasakas”, ar kuru tiks noslēgta Liepājas Leļļu teātra sezona.

Sestdien tirdzniecības centrā “Ostmala” notiks Mātes dienai veltīti sarīkojumi. Jau no pulksten 12 apmeklētājus sirsnīgajos svētkos ar skanīgu koncertu priecēs “YAMAHA” mūzikas skolas audzēkņi. Savukārt tie, kuri vēlēsies māmiņas pārsteigt ar kādu īpašu dāvaniņu, varēs piedalīties jaunrades darbnīcās un paši savām rokām izgatavot jaukus apsveikumus. Visiem, kas vēlēsies radoši izpausties, būs lieliska iespēja uzzīmēt savu mammu un piedalīties ar tirdzniecības centra rīkotajā zīmējumu izstādē.

“Mātes diena ir svētki, kad lutinām savas māmiņas ar skaistiem ziediem un mīļiem vārdiem, – tā ir diena, kad mēs noliekam malā ikdienas darbus un sakām savām mammām lielu paldies. Ir bezgala jauki šo brīnišķīgo notikumu atzīmēt līksmā un svinīgā gaisotnē, un tieši tāpēc tirdzniecības centrs “Ostmala” aicina visus Liepājas bērnus un mammas kopīgi uzburt svētku noskaņu, lai 9. maiju sagaidītu īpaši pacilātā noskaņojumā”, aicina SIA “RIMI Latvija” tirdzniecības centru mārketinga vadītāja Ieva Šemeta.

Svētdien Liepājas Latviešu biedrības namā pulksten 15 notiks Mātes dienas koncertuzvedums “Ļoti gribētu ar jums sapņu salā pasēdēt…”. Uzvedumu vadīs leļļu teātra “Maska” aktieri, koncerta īpašie viesi būs dziedātājs Andris Ērglis un komponists Jānis Strazds. Ar saviem priekšnesumiem uzvedumā piedalīsies Liepājas dziedošie bērni – vokālā studija “Pērlītes”, muzikālās mākslas studija “Odziņas” un vokālais ansamblis “Gaismiņa”.

Svētki turpināsies arī pirmdien, 10. maijā, kad pulksten 17 folkloras centrā “Namīns” folkloras kopa “Atštaukas” aicinās uz dziedāšanu, dejošanu un praktisku darbošanos.

Lieli un mazi liepājnieki savām māmiņām varēs izgatavot un uzdāvināt pašu rokām darinātu dziju lellīti, noaustu prievīti, no pirmajiem pavasara ziediem veidotu pušķīti vai iemācīties skaistu tautasdziesmu un nodemonstrēt kādu latviešu tautas dejas soli. 

Pasākumā, kas ikvienam pieejams bez maksas, piedalīsies bērnu deju kolektīvs “Krustiņi”, folkloras ansamblis “Ķocis” un vokālās studijas “Tev un man” dalībnieki, bet radošās nodarbības vadīs floriste Vaira Kārkliņa, mākslinieces Ira Cīrule un Ilze Jansone.

Anda Pūce,
Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

 

Mātes dienai veltītie pasākumi Liepājā norisināsies gan rīt, gan svētdien un vēl pirmdien, kad cieņu pret vecākiem ar tautiskām tradīcijām jaunajai paaudzei centīsies ieaudzināt folkloristi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz