Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Pegaza pagalmā” izskanēs Lauras Vītolas koncerts

Atzīmējot latviešu dziesminieku kustības veicinātājas Austras Pumpures 95. gadadienu, Austras biedrība rīko koncertu ciklu “Austrai 95”. Tā ietvaros šo trešdien, 15. novembrī, pulksten 18 gaidāms jaunās dziesminieces Lauras Vītolas autorkoncerts “Pegaza pagalma” viesistabā, Kuršu ielā 20.

“Pegaza pagalmā” izskanēs Lauras Vītolas koncerts
Foto: Publicitātes
14.11.2023 11:59

liepajniekiem.lv

Austras Pumpures audzēkņi, kurus dēvē par Austrasbērniem, ir teju neskaitāmi un viņus mēdz iedalīt dažādās paaudzēs.

Leģendārā dziesminiece ilgus gadus strādāja par ģitārspēles skolotāju Liepājā, jaunatnes centrā “Vaduguns”, tādējādi veidojot, tā saucamo, Austrasbērnu jauno paaudzi.

“Mēģinājumos pie Austras satikās gan skolas vecuma bērni, gan jau pieredzes bagātie, tostarp arī dziesmu autori. Tā bija radoša un iedvesmojoša vide ikvienam,” stāsta Austras biedrības projektu vadītāja Inese Muižniece.

Austras vadītajās nodarbībās “Vadugunīs” nonāca arī Laura Vītola, un šī vide veicināja arī jaunās dziesminieces veidošanos.

Mūzika, dziesmu un dzejas rakstīšana Laurai vienmēr bijusi tuva pašizpausmes forma, dvēseles sajūtu izteikšana un saruna ar pasauli.

Likumsakarīga bija arī izvēle studēt tieši dziesmu rakstīšanu, un tas bija iespējams un tika realizēts Londonā Britu īru modernās mūzikas institūtā, kur Laura ieguvusi augstāko izglītību un vērtīgu pieredzi.

“Man uzstājoties ir svarīgi dalīties ar gaismu. Tas ir vienīgais, kam, manuprāt, ir jēga, kas nezaudē aktualitāti – saule, gaisma, mīlestība. No saules mēs nākam un saulē aizejam. Kas notiek pa vidu – lūk, nedrīkst pazaudēt gaismu. Tas nenozīmē – ignorēt sāpes vai tumsu, bet gan fokusēties uz to, kas mūs spēj pārcelt pāri visam,” stāsta L. Vītola.

Ieeja par ziedojumiem.

Koncertu cikla turpinājumā, 24. un 26. novembrī, Liepājā gaidāma Austrasbērnu lielā sadziedāšanās gan Imanta Kalniņa un pašu radītās dziesmās Berči zālē, gan tautasdziesmās folkloras centrā “Namīns”.

Savukārt, 25. novembrī, pulksten 18 Berčī zālē klausītājus ar savu koncertprogramu priecēs dziesminiece Anta Eņģele.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz