Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Permas ielās būs latviešu skulptūra

Permas ielās būs latviešu skulptūra
10.06.2010 07:02

Atslēgvārdi

Liepājas Mākslas vidusskolas pedagogs mākslinieks Ainars Zingniks nupat atgriezies no Krievijas, kur Permā, Urālu apgabalā, piedalījies mūsdienu plastikas festivālā “Mākslas sezona”, informēja skolas vecākā lietvede Īrisa Buliņa.

Lai arī Ainars Zingniks parasti ar labiem panākumiem piedalās starptautiskos sezonu skulptūru – sniega, ledus, smilšu – un koktēlniecības mākslas konkursos un festivālos, šoreiz viņš pieņēmis izaicinājumu un uzdrīkstējies apgūt pavisam jaunu materiālu, pret kuru jau sen izjutis simpātijas, – metālu. Un tagad viņa izveidotā skulpturālā kompozīcija “Ūdens un gaiss – divas stihijas lidojumam” rotā ieeju pie Krievijas skulptoru fonda “Jediņeņije” Permā vienā no pilsētas galvenajām ielām. Turklāt māksliniekam gandarījums arī par to, ka šim darbam paredzēts garāks mūžs par viņa darbiem no dabas materiāliem.

A. Zingniks festivālā bijis viens no ārzemju māksliniekiem, un krievu kolēģi viņu ar prieku aicinājuši piedalīties “Mākslas sezonā” arī nākamgad.

Publicitātes foto

 

Parasti Ainara Zingnika darbi no dabas materiāliem ir apskatāmi vien īsu brīdi, bet šis darbs metālā vienā no Permas galvenajām ielām priecēs ļaudis nedaudz ilgāk.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz