Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pētnieciskā darba rezultāts – izrāde

Pētnieciskā darba rezultāts – izrāde
24.02.2009 07:05

Atslēgvārdi

Katru gadu Liepājas vidusskolās notiek zinātniski pētniecisko darbu izstrāde. J.Čakstes 10.vidusskola divpadsmito klašu audzēkņiem jau piekto gadu piedāvā neparastāku zinātniskā darba īstenošanas iespēju. Proti, divpadsmitie režisores un pedagoģes Ineses Beltes vadībā veido teātra izrādes. Tā skolēniem ir iespēja izmēģināt un apgūt dažādas profesijas, kas ir saistītas ar teātra specifiku.

Šogad 12.a klases skolniece Agate Galuza izrādīja iniciatīvu un uzrakstīja traģikomisku viencēlienu “Terapija”. Sižetā darbība norisinās psihiatriskajā klīnikā, atklājot pacientu un mediķu savstarpējās attiecības. Savukārt 12.b klase dramatizēja Marlīzes Āroldas romānu “Eņģelis”. Izrādes sižets ir par ielu bērnu dzīves problēmām mūsdienu pasaulē. Skolēni veica visus ar izrādes iestudēšanu saistītos darbus – veidoja scenogrāfiju, tērpus, bija gan grima ideju autori, gan īstenotāji. Viņi piemeklēja izrādes noskaņai atbilstošu mūziku, izveidoja skatuves maketus un video īsfilmas, apkopoja zinātniskos materiālus un noformēja portfolio saturu. Projektu dalībnieki maketēja afišas, bukletus, ielūgumus. Abu neparasto zinātniski pētniecisko darbu, tas ir, – izrādes, vērtēja ekspertu komisija, un abas ieguva maksimālo vērtējumu. 

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

12.b klase izspēlē ainu no izrādes “Eņģelis”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz