Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pianisma zvaigžņu festivāla atmosfērā ievedīs filma “Pianomānija”

Pianisma zvaigžņu festivāla atmosfērā ievedīs filma “Pianomānija”
04.03.2011 11:13

Pavisam drīz Liepājā sāksies “XIX Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls” (9.-13.marts). Vēl pirms festivāla atklāšanas koncerta Liepājas kinoteātrī Balle 8.martā plkst.19:00 būs skatāma starptautiskos kino festivālos godalgotā dokumentālā filma “Pianomānija” (Vācija, Austrija, 2009).

“Pianomānija” piedāvā vienreizēju skatījumu uz “Steinway & Sons” galvenā tehniķa un klavieru skaņotāja Štefana Knipfera aizraujošo ikdienu, kas aizrit perfektās skaņas meklējumos. Režisoru Lilianas Frankas un Roberta Kibisa neparastā filma ar humoru ataino mirkļus no absolūtās mīlestības pret detaļu precizitāti. “Tonis neelpo”, “instrumentam nepieciešams vairāk maģijas” – tādus izteikumus kā šie klavieru skaņošanas meistars Štefans Knipfers dzird katru dienu. Viņš strādā kopā ar pasaules labākajiem pianistiem (Pierre-Laurent Aimard, Lang Lang, Alfred Brendel). Un kad viņi sēžas pie flīģeļa, visam ir jābūt perfekti, līdz pat sīkākajai toņa niansei. Jo ikvienam instrumentam ir sava personība, katrs skaņdarbs pieprasa savu toņa kultūru un katrai interpretācijai ir īpašs temperaments.

Filma “Pianomānija” ir vairāku starptautisku kinofestivālu laureāte – “Golden Gate Award” Sanfrancisko Starptautiskajā kino festivālā (2009), žūrijas goda balva “Eurodok 2010”, balva Lokarno Starptautiskajā filmu festivālā (2009).

Sadarbībā ar filmu studiju “Rija” festivāla organizatori piedāvā pavisam 3 filmas “Pianomānija” seansus kino “Balle” telpās – 8.martā plkst.19:00, 9.martā plkst.14:00 un 10.martā plkst.16:00. Filma vācu valodā ar titriem latviešu un krievu valodās. Biļetes meklējiet kino “Balle”.

Plašāka informācija un filmas treileris atrodami: pianomania.de, savukārt informāciju par XIX Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu, tā dalībniekiem un programmu meklējiet Liepājas Simfoniskā orķestra interneta mājas lapā lso.lv.

Iveta Vēvere,
Liepājas Simfoniskā orķestra
sabiedrisko attiecību vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz