Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Piena muzeja pārstāvji gatavi piesaistīt lietuviešu tūristus

Piena muzeja pārstāvji gatavi piesaistīt lietuviešu tūristus
27.02.2009 12:37

Atslēgvārdi

Piena muzejs ir uzsācis veiksmīgu darbību, ieinteresējot apmeklētājus ar aizraujošiem un izglītojošiem priekšnesumiem. Šajā gadā pirmā tikšanās ar interesentiem notika starptautiskās tūrisma izstādes ”Balttour 2009” laikā, kurā apmeklētāji varēja neklātienē iepazīties ar muzeja piedāvātājiem pakalpojumiem un iegūt informāciju par apskates objektiem. Nākošais izaicinājums šīs nedēļas nogalē ir starptautiskajā tūrisma izstāde ”Vivatour”, kas norisināsies Viļņā (Lietuva) no 2009. gada 27. februāra līdz 1 martam.

Mārketinga projektu vadītāja Anete Seska norāda: ”Starptautiskās izstādes ir iespēja ne tikai ieinteresēt potenciālos apmeklētājus, bet arī meklēt sadarbības partnerus un uzzināt par jaunākajiem piedāvājumiem un tendencēm nozarē. Mūsu muzejs no citiem atšķiras un piesaista cilvēku interesi ar interesantiem piedāvājumiem, pieeju muzeja veidošanā un sajūtām, ko var iegūt, mūs apmeklējot. Mūsu muzejs ir vairāk nekā tikai ekspozīcijas, mēs esam gatavi pārsteigt un iedvesmot, lai apmeklējums ir piedzīvojums gan bērniem, gan pieaugušajiem.”

Muzeja pārstāvji atzīst, ka ekspozīcija ir unikāla ar vēsturisko vērtību atspoguļojumu, jauno tehnoloģiju izmantošanu, neatsverama nozīme ir vides objektiem, kas, piemēram, ļauj praktizēties govs slaukšanā. Piena muzeja apmeklētājiem ir atvērts muzejs, sierotavas ēka, kā arī Piensaimniecības parks. Šobrīd apmeklētāji muzejā var apskatīt vairāk nekā 250 eksponātus, no kuriem lielākā daļa ir restaurēti.  Muzeja apskates noslēgumā apmeklētājiem ir iespēja nobaudīt dažādus piena produktus. Muzeja ekspozīcija regulāri tiek papildināta ar jauniem eksponātiem no ārvalstīm, kā arī nereti tieši apmeklētāji – piensaimnieki, arī jaunieši uzdāvina kādu muzejā izstādāmu lietu.

Muzeja pārstāvji aicina ikvienu izglītības iestādi, ģimeni, uzņēmumu kolektīvus un citus interesentus pavadīt lielisku un saturīgu laiku muzejā, kas sevi pieteicis Kurzemes tūrisma tirgū kā 2008. gada tūrisma debija Kurzemē.

Uzziņai

Kalnamuižas jeb Berghof saistība ar pienu ir bijusi jau, pirms Liepājas piena kombināta vadība nolēma šeit izveidot mācību un atpūtas bāzi. Taču oficiālā atklāšana notika 1985.gada 25.maijā – atklāts Pienrūpniecības muzejs. Ar piensaimnieku veterānu neatlaidību eksponāti pamazām ir atgriezušies atpakaļ Kalnamuižā. 2008. gada 28. novembrī Piena muzejs ieguva balvu nominācijā ”2008. gada tūrisma debija Kurzemē”. Tas nostiprina muzeja misiju Kurzemes reģionā – vēsturisko vērtību saglabāšana, aizraujošu priekšnesumu un interaktīvo metožu izmantošana, kas ir panākumu atslēga muzeja attīstībai.

Anete Seska,
Piena muzeja Mārketinga projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz