Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Piešķirs “Āksta cepuri”

Piešķirs “Āksta cepuri”
31.05.2009 07:00

Atslēgvārdi

Kā zināms, latviešu profesionālais teātris dzimis 2. jūnijā pirms 141 gada.

Atzīmējot šo notikumu, šogad 1. jūnijā pie Rīgas Kongresu nama pasniegs Latvijas Aktieru asociācijas iedibināto balvu “Āksta cepure”. To saņem aktieri vai kāds cits teātra cilvēks, kas devis nozīmīgu ieguldījumu Latvijas teātra mākslā un teātrī, kino vai televīzijā strādā ne mazāk kā 15 gadus. Balvai pretendentus izvirza katra teātra kolektīvs. Liepājas teātris no savējo vidus šogad izvirzījis Egonu Dombrovski un Andu Albuži. E. Dombrovskis ir gan teātra kritiķu, gan skatītāju augsti novērtēts aktieris. 2007. gadā viņš saņēma “Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā “Gada aktieris”, savukārt šajā sezonā ieguvis Liepājas teātra “Skatītāju simpātijas” balvu.

“Albužītei šogad aprit 60 gadu, no kuriem 40 viņa ir strādājusi teātrī. Viņa atbilst tādiem konkursa kritērijiem, kā “ziedošanās”, “atdeve” un “labestība”. Anda jebkurā situācijā, kura mums varbūt šķiet, ka galīgi nav pozitīva, spēj atrast labo un gaišo,” kolēģi raksturo Liepājas teātra arodorganizācijas priekšsēdētāja Inese Jurjāne. Tāpat kā E. Dombrovskis, arī A. Albužei aizvadītā sezona bijusi darbiem bagāta, atcerēsimies kaut vai izrādi “Viss par sievietēm”, kurā aktrise atveidoja piecas dažādas sievietes.

 I. Jurjāne vēl pastāstīja, ka šogad balvas ieguvējs tiks noteikts lozējot. Lai arī balvu iegūs tikai divi, tas vien, ka teātra cilvēks tai izvirzīts, ir liels gods, jo, pēc I. Jurjānes teiktā, to darījuši kolēģi, kuri ir visskarbākie, nežēlīgākie kritiķi un visgrūtākā publika. Atgādinām, ka pērn Liepājas teātris balvai izvirzīja Zigurdu Akmentiņu.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz