Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pievēršas ziemeļvalstu literatūrai

Pievēršas ziemeļvalstu literatūrai
22.11.2011 07:00

Atslēgvārdi

Pagājušajā nedēļā Latvijā tradicionāli norisinājās Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa, kas piedāvāja daudzveidīgas aktivitātes arī Liepājas bibliotēkās un skolās. Lielākoties tās bija domātas bērniem un jauniešiem.

Tāpēc bibliotēkā “Vecliepājas rūķis” pirmsskolas vecuma un jaunāko klašu skolēnus aicināja iepazīt Karlsona un Brālīša aizraujošos piedzīvojumus Astrīdas Lindgrēnes grāmatā un animācijas filmā. Savukārt “Valtera bibliotēkā” mazie izbaudīja Lielo rudens tīrīšanu kopā ar Mūmammmu un kopīgi ne tikai lasīja, bet arī sarunājās par Ziemeļvalstīm. Bibliotēkā “Varavīksne” skolēnus rosināja fantazēt par Karlsonu, Pepiju un citiem grāmatu varoņiem 21. gadsimtā, bet bibliotēkā “Libris” pirmklasnieki piedalījās “Vakara jandalēšanā” ar grāmatu lasīšanu un šūpuļdziesmu dziedāšanu. Literatūras lasījumi un tikšanās ar cilvēkiem, kas viesojušies ziemeļvalstī, norisinājās arī Katoļu pamatskolā, bet 15. vidusskolā pamatskolēni neklātienē ceļoja uz Dāniju. 

Vairāki sarīkojumi bija arī pieaugušajiem. Piemēram, Centrālās zinātniskās bibliotēkas telpās notika humoristiski lasījumi, piedaloties rakstniekam Ērikam Kūlim, bet Zaļās birzes bibliotēkā visi interesenti varēja piedalīties ziemeļvalstu autoru darbu lasījumos.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz