Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pirmā izstāde ārpus Latvijas

Pirmā izstāde ārpus Latvijas
Foto: Egons Zīverts
26.09.2018 07:03

"Kurzemes Vārds"

Liepājas mākslinieku biedrība “Mākslas kolēģi” 22. septembrī atklāja izstādi Palangā, tēlnieka Antana Monča muzejā, pastāstīja biedrības vadītāja Ilze Eniņa. “Mums tā ir pirmā izstāde ārzemēs,” viņa lepojas. Izstādē ar gleznām un skulptūrām pārstāvēts 21 mākslinieks.

Izstādei nav nosaukuma. “Par to nevienojāmies, un tā arī palika bez nosaukuma, vienkārši biedrības “Mākslas kolēģi” izstāde,” teica I. Eniņa. Viņa atzina, ka šis esot ļoti interesants muzejs, veltīts tēlniekam, kas kādu laiku dzīvojis Francijā. Mājas otrajā stāvā ir viņa darbu kolekcija, bet izstāžu zālē pirmajā stāvā nu aplūkojami liepājnieku darbi. Izstāde būs skatāma līdz 31. oktobrim.

“Tā bija neveiksmīga diena izstādes atklāšanai, jo Lietuvā viesojās pāvests Francisks un visi sēdēja pie televizoru ekrāniem,” teica I. Eniņa, “tomēr vairāki vietējie mākslinieki bija atnākuši, un noteikti skatītāji vēl būs. Muzeja direktore atzīmēja, ka mūsu biedrībai ir tikai pieci gadi, bet esam jau sarīkojuši šeit izstādi. Palangas mākslinieku apvienība tur savus darbus vēl nav rādījusi, mēs esam viņus apsteiguši.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz