Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pludmalē uzstādīts Ginta Gabrāna virtuālais objekts – augstākā skulptūra pasaulē

Pludmalē uzstādīts Ginta Gabrāna virtuālais objekts – augstākā skulptūra pasaulē
Foto: Publicitātes
16.12.2016 13:15

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi


Liepājas pludmalē uzstādīta augstākā skulptūra pasaulē, tā aplūkojama papildinātās realitātes (augmented reality) režīmā. Unikālais 20 kilometru augstais Ginta Gabrāna veidotais virtuālais objekts redzams, izmantojot Latvijā jaunradītu paplašinātās realitātes aplikāciju “SAN”. Pateicoties lielajam mērogam, virtuālā skulptūra redzama 50 kilometru rādiusā, portālam pastāstīja Austra Bērziņa. 

Jaunradītā mobilā aplikācija “SAN” ir veidota, lai operētu ar neierobežotiem telpas un skulptūru izmēriem – tās tehnoloģiskais risinājums ir unikāls pasaulē. Pateicoties aplikācijā “SAN” izmantotajai GPS tehnoloģijai, lielizmēra virtuālie objekti atrodas konkrētās ģeogrāfiskās koordinātēs. Skatoties mobilajās ierīcēs, virtuālajos objektos var ieiet iekšā, tiem apiet apkārt, kā arī redzēt tos perspektīvā no liela attāluma.

“SAN” aplikācija operē ar monumentāliem virtuālu objektu izmēriem. Liepājas pludmalē eksponētais objekts ir 20 kilometru augsta skulptūra – tā redzama 50 kilometru attālumā, ieskaitot pilsētas Durbi un Aizputi, kā arī no kuģiem un laivām jūrā. Liepājas pludmalē eksponētā objekta “SAN Liepāja” GPS koordinātas uzstādītas pa labi no glābšanas stacijas.

Pirmie lielizmēra objekti tika testēti Ņujorkā, ASV, lai attiecībā pret pilsētas debesskrāpjiem iegūtu mēroga atskaiti. Ņujorkas virtuālā skulptūra “SAN NYC” aplikācijā meklējama pie 541 metru garā Pasaules tirdzniecības centra un slejas 800 metru augstumā. Tas uzstādīšanas brīdi bija augstākais virtuālais objekts pasaulē, lai gan atpalika no garākās pasaules celtnes – 828 metrus augstās ēkas Burj Khalifa (AAE). Šobrīd ar augstāko struktūru pasaulē var lepoties Liepāja un tās pludmalē uzstādītā 20 kilometrus garā skulptūra  “SAN Liepāja”.

Ginta Gabrāna paplašinātās realitātes mākslas darbi meklējami jaunizveidotā aplikācijā “SAN”.

 

 

 

#augmentedreality app SAN Sunset

A video posted by Gints Gabrans (@san.app) on

 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz