Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

PPLA dalībnieki trenēs iedvesmu un pakļaus mūzas

Piejūras pilsētu literārā akadēmija (PPLA) aicina uz tiešsaistes nodarbību – tikšanos ar rakstnieci un dzejnieci Kristu Annu Belševicu nodarbībā “Ikdienas radošums”, informē PPLA pārstāve Gunita Lagzdiņa-Skroderēna.

PPLA dalībnieki trenēs iedvesmu un pakļaus mūzas
Ilustratīvs (Foto: Publicitātes)
15.04.2024 09:53

liepajniekiem.lv

Par to, kā praktizēt radošumu ikdienā, kā pārvarēt mentālos blokus un kā izmantot radošus rīkus savas labbūtības veicināšanā, PPLA dalībniekiem nodarbībā “Ikdienas radošums jeb Kā būt radošam vienmēr un visur?” 17. aprīlī pulksten 18 stāstīs rakstniece, redaktore un radošuma trenere Krista Anna Belševica.

“Nekas nav tik dzīvotspējīgs kā maldīgi priekšstati, un reti kuri priekšstati mēdz būt maldīgāki par tiem, kas saistīti ar radošumu,” teikusi radošuma trenere Džūlija Kamerona.

Daudzi cilvēki nodzīvo visu dzīvi, uzskatīdami, ka nav spējīgi uz radošumu, taču patiesībā radošums nav raksturīgs tikai māksliniekiem.

Tāpat kā radošums ir nepieciešams, lai uzrakstītu stāstu vai izdomātu inovatīvus inženierrisinājumus, tas ir nepieciešams, arī lai izaudzinātu bērnu, atrisinātu ieilgušu konfliktu darbā vai dažkārt rītos izkāptu no gultas.

Savās nodarbībās Krista aicina zīmēt, rakstīt, dalīties sajūtās un radoši meditēt, kā arī iepazīstina ar dažādiem rīkiem, kurus izmantot ikdienā, lai dzīvotu skaistāk, piepildītāk un interesantāk.

PPLA dalībnieki tiks aicināti mācīties, kā paaugstināt savu apzinātības līmeni radošajā procesā.

Kristas Annas Belševicas pirmā dzejas publikācija bija interneta žurnālā “Satori” 2016. gadā, 2017. gadā iznāca viņas dzejas krājums “Medījot dzīvi” un stāstu krājums “Pelēks suns sapņo par zelta zivtiņām”.

Dzeja iekļauta vairākos jaunākās dzejas kopkrājumos ārzemēs un publicēta somu, vācu, igauņu, angļu, ķīniešu u.c. valodās.

Autore vada arī radošās nodarbības dažādu lielumu un vecumu grupām, ar radošo uzdevumu palīdzību mācot, kā trenēt iedvesmu un savaldīt savas mūzas.

Pasākumam tiešsaistē var pieslēgties platformā Zoom (ID: 616 213 5238, parole: Gd4Gkp).

Par organizatoriskiem jautājumiem un pieteikties dalībai PPLA var, rakstot: [email protected]. Arī atteikties no informācijas saņemšanas var, dodot ziņu uz minēto e-pastu.

Visu nodarbību apmeklējums ir brīvprātīgs un bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz