Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pulcē interesentus foto forumā

Pulcē interesentus foto forumā
Foto: Jānis Dreimanis
17.12.2018 16:10

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Aizvadītajā nedēļas nogalē fotostudija “Fotast”, kas izaugusi no 1958. gadā Huberta Stankeviča, Gunāra Kopštāla un Visvalda Blankenburga izveidotā fotopulciņa, ar foto forumu atzīmēja savu 60 gadskārtu, informē Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs” sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere.

Studijas vadītāja Līga Evaldsone forumu iesāka ar pateicību klātesošajam studijas dibinātājam Gunāram Kopštālam un saviem priekštečiem – Varim Santam, kurš vadīja studiju pēc Huberta Stankēviča aiziešanas mūžībā un Jānim Vecbrālim, kas pārņēma stafeti no Vara Santa. Par nerimstošu darba sparu un aktīvu līdzdalību fotostudijā daudzu gadu garumā, pateicību saņēma arī fotomāksliniece Irina Tīre. “Fotast”, kas no fotokluba par fotostudiju kļuva 1972. gadā, sveica Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vadītāja Baiba Kļava un vietnieks Ilgvars Žilinskis. Vēlot veiksmi visiem studijas dalībniekiem, apbalvoja aktīvākos. 

Foruma dalībniekiem un viesiem no Ventspils, Talsiem, Rīgas un Liepājas tika prezentēta īsfilma par fotostudijas dalībniekiem un Agra Klestrova sagatavotais vēsturiskais materiāls par studijas dzīvi. Materiālos no “Fotast” biedru personīgajiem arhīviem bija redzami unikāli kadri par pirmās fotoizstādes iekārtošanu muzejā un izstāžu kopskati.

Fotogrāfe Irina Tīre komentē: “Katra talantīgā izstāžu dizainera Huberta Stankeviča izstāde bija  kā mākslas darbs. Vienmēr gatavoja iespaidīgu reklāmu, bija pat 12 metru garš plakāts! No 1967. gada fotodarbi sāka ceļot pa dažādu valstu izstādēm un saņēma gan individuālas, gan studijas balvas. Tās  apskatāmas Liepājas muzeja filiālē “Liepāja okupācijas režīmos”, kur izvietota arī foto vecmeistara Jāņa Lādīša fotoaparātu kolekcija.”

Pēc atskata vēsturē, foruma viesus uzrunāja Juris Justs no Rīgas ar mūsdienīgām ielu fotogrāfijām, kuras izraisīja spraigas diskusijas dalībnieku vidū. Tāpat ar interesi tika uzņemts Ulda Balgas no Talsiem ieteikums ne tikai piedalīties  kopizstādēs, bet vairāk uzdrošināties rīkot personālizstādes un veidot savu autorfoto. Kā interesantu piemēru ekrānā varēja skatīt viņa foto kolekciju un fotogrāmatu “Radiators”.

Forumu beigu daļā Varis Sants pastāstīja par savu foto redzējumu un viņa emocionāli-filozofiskajiem fotouzņēmumiem. Ekrānā redzamo iespaidīgi papildināja Mārča Grīnbarta muzikālais noformējums.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz