Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Pūt, vējiņi!” vēl top arhitekta birojā

“Pūt, vējiņi!” vēl top arhitekta birojā
19.10.2012 15:00

Atslēgvārdi

Uz jauno koncertestrādi, tenisa laukumiem un uz jūru no Peldu ielas vedīs “Dziesmu taka”, skanot “Pilsētai vētru un dzintara krastā” un “Dzimtajai valodai” – tā iztēlojies koncertdārza “Pūt, vējiņi!” projektētājs arhitekts Andris Kokins.

Pašlaik Liepājas Būvvaldē apstiprināšanai iesniegts estrādes skiču projekts, pēc līguma martā jābūt gatavam tehniskajam projektam. “Pirmais iespaids – ļoti vērienīgi risināts projekts, varētu būt ieguvums pilsētai. Andris ir ļoti jauki sazīmējis, vienīgi – vai pilsētai pietiks naudas, lai ieceres realizētu,” īsumā A. Kokina darbu komentēja Liepājas galvenais arhitekts Indulis Kalns. Kamēr skiču projekts vēl tiek izskatīts Būvvaldē, autors ar to iepazīstina skatītājus paša un arhitektes Aijas Kokinas kopīgajā darbu izstādē, kuru vakar vakarā atklāja Liepājas Olimpiskajā centrā. Darbus, starp kuriem ir gan tepat realizētie, gan ārzemju pasūtītājiem paredzētie projekti, varēs aplūkot divas nedēļas.

Koncertestrādē plānotas sēdvietas apmēram 1200 skatītājiem, aizmugurē un sānos – stacionāra tribīne skatītājiem, bet vidus daļā uz betonētās grīdas var novietot ne tikai krēslus, bet pēc vajadzības – divus strītbola laukumus vai minifutbola laukumiņus. Skatuve paredzēta ar maināmiem līmeņiem, tā ka arī to var izmantot par skatītāju tribīnēm, ja par spēles laukumu pārvērš estrādes vidusdaļu. Estrādes skatuves ēka ar garderobēm un grimētavām paredzēta nedaudz plašāka nekā pašlaik un ar terasi otrajā stāvā jūras pusē, iespējams, ar skatu uz jūru. Tur varētu atrasties arī kafejnīca, kas darbotos cauru gadu. Sānos ieplānota būve ar tualetēm, “lai 1000 apmeklētājiem būtu komfortabli”, un tirdzniecības vietas. Koncertdārza teritoriju būs iespējams nožogot atsevišķi, tā ka varēs rīkot atsevišķus pasākumus vienlaikus koncertdārzā zem klajas debess un estrādē zem buru jumta. Vēsā laikā skatītāju telpu par pieciem grādiem siltāku padarīs infrasarkanie sildītāji, bet tveicē karsto gaisu izlaidīs pa speciāliem brezenta vārstiem jumtā. Tā kā apkārt ir daudz koku, siltumnīcas efektam nevajadzētu būt, sacīja A. Kokins.   

No vecā koncertdārza saglabāsies vien skatuves portāla siena, kas mūrēta no vecajiem bruģakmeņiem.

Egona Zīverta foto

“Dziesmu taka” sāksies ar “Pilsētu vētru un dzintara krastā”. “Kādreiz dzīvoju Daugavpilī, atceros – tēvs man teica: “Klausies, tā ir dziesma par Liepāju! Un tā man šī dziesma arī prātā ir palikusi,” atceras koncertdārza projektētājs Andris Kokins.


Tāds jaunās paaudzes koncertdārzs “Pūt, vējiņi!” ir Andra Kokina izstrādātajā skiču projektā. Makets.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 19. oktobra numurā.


 #kvards-20121019-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz