Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Radošajā kvartālā jauni iemītnieki

Radošajā kvartālā jauni iemītnieki
16.11.2011 07:03

Vakar uz jaunām telpām Dārza ielas radošajā kvartālā, kāds tur pamazām top, blakus Amatnieku namam un “Goda teātrim” pārvākties pabeidza trīs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas lietišķās mākslas studiju “Kursa”, “Zītars” un “Liepava” dalībnieki, kas nu visi kopā saimniekos vienā namā.

Pārvākšanās process sākās šonedēļ un ilga divas dienas, studiju dalībniekiem palīdzēja arī pagaidu darbos piesaistītie bezdarbnieki, kas uz Dārza ielu arī pārveda smagās lietas – dzintara slīpēšanas ripas un stelles ieskaitot. “Ar pārcelšanos daudz nevarējām kavēties, jo Jūrmalas ielā, kur strādāja “Liepava”, nu ievāksies pašvaldības jaunā Sabiedriskā transporta aģentūra, bet Latviešu biedrības namā studiju aizņemtajās telpās turpināsies ēkas siltināšanas projekta remontdarbi,” skaidro Tautas mākslas un kultūras centra vadītāja Baiba Kļava, kura ir gandarīta, ka studijas tagad darbosies vienuviet. Viņa cer, ka tas veicinās daiļamata meistaru radošo sadarbību un radīsies gan dažādi kopprojekti, gan arī studiju dalībnieču konkurences gars būs draudzīgs.

B. Kļava stāsta, ka novembra sēdē Liepājas domes deputāti oficiāli nodos centram telpas Dārza ielā 4/8 un tad ap Ziemassvētku laiku paredzēta svinīga lentītes pārgriešana jeb jauno telpu atklāšana.

“Kursa” ilgāku laiku dzīvojusies biedrības namā, bet “Liepavai” šī ir jau kārtējā pārvākšanās, tomēr “jācer, ka pēdējā”, norāda B. Kļava. Viņa saka, ka kādam jaunās telpas liekoties gana plašas, kādam šķiet, ka atvēlēto kvadrātmetru trim studijām ar atšķirīgu darbības profilu, ir par maz, bet jāsatilpst ir visiem.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”
 

Egona Zīverta foto

Tautas lietišķās mākslas studijas “Liepava” dalībniece Sarma Vilcāne pārvieto dzijas uz jaunajām telpām Dārza ielā, kur turpmāk vienuviet saimniekos trīs studijas – “Liepava”, “Kursa” un “Zītars”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz