Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Radošo darbu izstādes “Manis pašas radīts…” atklāšana

Radošo darbu izstādes “Manis pašas radīts…” atklāšana
31.01.2012 21:21

Atslēgvārdi

Piektdien, 3. februārī, pulksten 17.00 Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā notiks Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centra organizētās radošo darbu izstādes “Manis pašas radīts…” atklāšana, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Anda Birkenberga.

Tajā ar saviem darbiem piedalīsies 32 autores, kuras šīs prasmes apguvušas pašmācības ceļā, piedāvājot interesentiem vienuviet aplūkot dažādu tehniku izšuvumus, kā arī zīmējumus un gleznas. Kopumā izstādē, kura būs apskatāma līdz 29. februārim, eksponēti vairāk kā 80 dažādi oriģināldarbi.

Veidojot mūsdienu rokdarbu, gleznu un zīmējumu izstādi “Manis pašas radīts…”, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs, sadarbībā ar Liepājas Pārstāvniecību Rīgā, aicināja vienmēr aizņemtās un lietišķās sievietes, kuras no ikdienas darba brīvajos brīžos izšuj,  glezno vai zīmē, atklāt slēptos talantus un iesniegt savus radītos darbus, lai tos varētu izrādīt plašākai sabiedrībai.

Aicinājumam atsaucās un savus radošos darbus iesniedza 32 autores, rezultātā piedāvājot interesentiem iespēju vienkopus aplūkot dažādās izšūšanas un gleznošanas tehnikās vairāk kā 80 rūpīgi radītos darbus – sev, saviem tuviniekiem un draugiem izgatavotas oriģinālas, interesantas, praktiskas, ar izšuvumiem greznotas lietas, kā arī gleznas, kurās saskatāma autores personība, gaume un stils. Te būs aplūkojami gan mutautiņš, apsveikumu kartiņas, blociņš un adatu spilventiņš, gan vīriešu krekls, kleitas, spilvena un segas pārvalki, dekoratīvās ziemassvētku zeķes un  pulksteņi,  ainavu gleznas, sienas dekori un pat mācītāja stolas, kanceles pārklāji un altāra glezna.

Izstādē eksponētie darbi atceļojoši gan tepat no Liepājas un Grobiņas, gan Rīgas, Carnikavas, Saulkrastiem, Jūrmalas, Līvbērzes un pat no Kopenhāgenas. Tos darinājušas sievietes, kuras  ikdienu vada kā studentes, skolotājas, biroja, banku, valsts pārvaldes un pašvaldību iestāžu darbinieces, juristes, ģeoloģes, vadītājas un pensionāres, taču gandarījumu un atpūtu rod izšujot, zīmējot un gleznojot.

Tik unikāli un daudzveidīgi kā pašas šo darbu autores, kuru vecuma amplitūda ir no 21 līdz 82 gadiem, ir arī Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā izvietotie rokdarbi. “Katrs darbiņš ir oriģināls un skaists, taču īpašs gandarījums ir par krustdūriena tehnikā radīto Odrijas Hepbernas portretu, kuru vairāk kā gadu cītīgi izšuvusi kāda kundze ar kustību traucējumiem un redzes problēmām, kā arī 1932. gadā darināto mutautiņu, kas ir Ilzes Zanderes vecmāmiņas pirmais darbiņš ar jauno, pūrā dāvāto “Singer” šujmašīnu,” atzīst izstādes koordinatore Eva Kļava.

No 3. līdz 29. februārim izstāde būs apskatāma Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā, taču martā un aprīlī daļu no izstādes darbiem plānots izvietot arī Liepājas Pārstāvniecībā Rīgā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz