Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Radošo profesiju foruma rīkošanu nesasteigs

Radošo profesiju foruma rīkošanu nesasteigs
Foto: Egons Zīverts
22.08.2019 07:01

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājas Novada fonds sadarbībā ar “Sabiedrisko mediju biedrību” gatavojas nākamā gada sākumā rīkot Liepājas radošo cilvēku forumu. “Ir svarīgi, lai Liepājas radošo profesiju cilvēki vienkārši sanāktu kopā un runātu par kultūras dzīves attīstīšanu,” saka Liepājas Novada fonda vadītāja Aiga Jaunskalže.

20. augustā Liepājas Universitātē (LiepU) uz tikšanos par foruma rīkošanu bija aicināti dažādu kultūras jomu pārstāvji. A. Jaunskalže norāda, ka saruna sanākusi diezgan vienpusēja, jo bija sapulcējušies pārsvarā universitātes pārstāvji: “Saprotams, ka vasaras noslēgumā ir grūti izbrīvēt laiku, radošajiem cilvēkiem ir daudz darba, vairāki no uzaicinātajiem bija ārpus Latvijas.”

Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas problēmu jau iepriekš uzsvēris “Sabiedrisko mediju biedrības” pārstāvis, neatkarīgais producents Verners Bokums. “Tikšanās laikā domas dalījās. LiepU piedāvā zinātniskā konferencē iekļaut vienu sadaļu par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu digitālā veidā un pielietošanu izglītībā, pētniecībā un radošajās industrijās,” viņš pastāsta. Arī A. Jaunskalže uzsver, ka ir vajadzīgs zinātniskais, ekspertu līmenis, lai runātu par kultūras mantojuma saglabāšanu: “Jautājumus par to aktualizēs zinātniskajās konferencēs. Pirmā – “Piemares ļaudis” – notiks jau oktobra beigās. Paralēli radošo cilvēku forumu plānojam nākamā gada sākumā. Tajā būtu svarīgi runāt par norisēm Liepājā, par radošo cilvēku sadarbību savā starpā, ar pašvaldību, uzņēmējiem, citām valstīm, lai uzlabotu kultūras procesu norisi.”

V. Bokums uzskata, ka šāds forums ir nepieciešams, jo pašlaik radošo profesiju pārstāvji esot sadrumstaloti, katrs kaut ko mēģinot darīt pats par sevi: “Vajadzīgs, lai cilvēki varētu izpausties, parādīt sava darbu sfēru un aprunāties. Atmodas laikā radošā inteliģence bija priekšgalā un apvienoja sabiedrību.” Viņaprāt, foruma rīkošanu nedrīkst sasteigt, tā sagatavošana prasa laiku.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz