Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Radošs eksperiments “Ideju bodē”

Radošs eksperiments “Ideju bodē”
Foto: Ģirts Gertsons
01.08.2016 18:05

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Manāmi satrauktas, bet tomēr priecīgas savas izstādes “III” atklāšanās viesus sagaidīja trīs gados jaunas mākslinieces – Linda Štrausa, Ance Markovska un Kristīne Sīle. Katra ir ar savu individuālo rokrakstu, un izvēle “Ideju bodē” apvienot trīs dažādus skatījums ir pašu autoru radošs eksperiments.

L.Štrausa, A.Markovska un K.Sīle ir kursabiedrenes – Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas katedras absolventes. Doma par kopīgu izstādi radusies pagājušajā gadā, bet pie ieceres īstenošanas strādāts pēdējo pusgadu. “Linda ir cēsniece, Ance rīdziniece. Visas sadraudzējāmies akadēmijā,” saistību atklāja K.Sīle, kura pati savukārt ir no Liepājas. “Zināju, ka “Ideju bodē” ir ļoti labas telpas, un te tikt pie telpām ir vieglāk, nekā Rīgā,” Kristīne paskaidro izvēli, kādēļ eksponēti darbi tieši Liepājā. “Ļoti vilinoši arī likās tas, ka izstāde notiks paralēli Mākslas forumam.”

Radošajā telpā “Ideju bode” vienuviet aplūkojami smalki ziedu eļļas gleznojumi, figurālas kompozīcijas tekstilā un askētiskas ainavas. L.Štrausa pastāstīja, ka ziedus sākumā skicējot dabā, bet, kad ķeroties darbnīcā pie darba, zīmējot pēc atmiņas. Tāpēc arī galarezultāts veidojoties vairāk dekoratīvā stilā, un darbos izstādes apmeklētājiem varbūt grūti saskatīt fuksiju, īrisu u.c. ziedus, un šķietot, ka redzamais ir autores fantāzijas lidojums.

“Mēģināju attēlot savas dzīves notikumus, dzīves ainas, iekšējo pasauli,” savukārt par savām vaska batikas tehnikā veidotajām figurālajām kompozīcijām sacīja A.Markovska. “Batika saista ar to, ka nekad īsti nevar zināt, kāds darbs beigās sanāks,” atklāj Ance, un radošo procesu salīdzina ar olu krāsošanu Lieldienās.

“Tā kā joprojām esmu meklējumos, tad mani darbi varbūt vairāk izskatās pēc skicēm,” kāpēc darbi nav ierāmēti, kā Ancei un Lindai, attaisnoja Kristīne. “Tas tiešām ir sākums, jo iepriekš strādāju savādākā stilā, vairāk dekoratīvā. Šis varētu izvērsties par milzīgiem lielformātiem ar eļļu,” vizualizēja K.Sīle, taču pagaidām viņa nodevusies neuzkrītošu un vienkāršu ainavu pētniecībai, izmantojot krāsainus zīmuļus, akvareļu un akrila krāsas. “Labi, ka man tagad ir iespēja uz visu paskatīties no malas,” par ideju aizmetņiem priecājas liepājniece, un pārliecināta, ka daudz kas interesants vēl priekšā.

Izstāde “III” radošajā telpā “Ideju bode” būs aplūkojama līdz 30.augustam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz