Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rakstniecības studenti un literāti atgriezušies no Ventspils

Rakstniecības studenti un literāti atgriezušies no Ventspils
Foto: Linda Smilga
17.05.2017 11:04

liepajniekiem.lv

No Ventspils Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas (VSRTM) atgriezušies Liepājas Universitātes maģistra studiju programmas ”Rakstniecības studijas” studenti un jaunie Liepājas literāti, kuriem divās ļoti piepildītās dienās bija iespēja izjust patiesi radošu vidi un satikt līdzīgi domājošos, radīt savu tekstu un diskutēt par aktuālāko tulkojumu jomā, portālam pastāstīja Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve Kristīne Timermane.

Došanās uz Ventspili kļuvusi par tradīciju, kas tiek piekopta jau ceturto gadu. Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un Piejūras pilsētu literārās akadēmijas (PPLA) vadītāja Linda Zulmane šogad novēroja, ka tikšanās ar tulkotājiem no Bulgārijas Nevu Mičevu un Stefanu Rusinovu visus sajūsmināja. Tāpat pārējās lekcijas, semināri un diskusijas par tulkojumiem ar Ivanu Dimitrovu, Urbanu Vovku, Lauru Ziemeli un Sigitu Ignatjevu bija iedvesmas avots turpmākiem darbiem: ”Prieks un gandarījums par divām dienām Ventspilī. Paldies par viesmīlīgo uzņemšanu Andrai Konstei un VSRTM kolektīvam. Paldies studentiem un PPLA dalībniekiem, kā arī viesiem par radošo atmosfēru un vēlmi darboties!”

Katru gadu tradīcija ir arī vakara pasākums. Šogad kopā ar dzejnieku Andri Akmentiņu notika sarunas par radošumu, tika rakstīti un lasīti dzejoļi, dziedātas dziesmas. ”Lieliska pieredze, iespēja paplašināt apvārsni un uzzināt, kas notiek ārpus Latvijas robežām. Ārvalstu profesionāļu entuziasms, aizrautība un mīlestība pret savu darbu tiešām iedvesmo. Akmentiņa dzeja ceļ spārnos,” pārdomās dalās studente Ance Muižniece. Savukārt PPLA dalībniece Gundega Rezevska izsakās kodolīgi: ”Ļoti jaudīga starpkultūru tikšanās, radoša darba vide un atmosfēra!”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz