Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rokdarbus izrāda Rīgā

Rokdarbus izrāda Rīgā
03.03.2012 07:09

Atslēgvārdi

Izstāde “Manis pašas radīts” šonedēļ pārvesta uz Rīgu, kur Liepājas pārstāvniecības telpās interesenti varēs iepazīties ar miniatūrām gleznām, ko darinājušas čaklas rokdarbnieces.

Lielākoties viņas pirmo reizi sadūšojušās izlikt savus darbus publiskai apskatei, pateicoties Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra aicinājumam veidot ekspozīciju no darbiem, ko autores veidojušas savā brīvajā laikā, liekot lietā pašmācības ceļā apgūtas prasmes.

“Veidojot mūsdienu rokdarbu, gleznu un zīmējumu izstādi aicinājām vienmēr aizņemtās un lietišķās sievietes, kuras no ikdienas darba brīvajos brīžos izšuj, glezno vai zīmē, atklāt slēptos talantus un iesniegt radītos darbus, lai tos varētu izrādīt plašākai sabiedrībai,” stāsta Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vadītāja Baiba Kļava. Viņai prieks par visām dāmām vecumā no 21 līdz 82 gadiem, kas uzdrīkstējās parādīt ar mīlestību un ļoti rūpīgi un pacietīgi darinātos darbiņus: mutautiņus, apsveikuma kartītes, blociņus, adatu spilventiņus, vīriešu kreklus, segas un spilvenu pārvalkus, kleitas, Ziemassvētku zeķes, sienas pulksteņus, ainavu gleznas, sienas dekorus un pat mācītāja stolas, kanceles pārklājus un altāra gleznu. Izstādei pieteicās ne vien liepājnieces, bet arī rokdarbnieces no Grobiņas, Rīgas, Carnikavas, Saulkrastiem, Jūrmalas, Līvbērzes un pat Kopenhāgenas. Darbu autores ikdienā ir studentes, pensionāres, skolotājas, banku darbinieces, sekretāres, juristes, ģeoloģes, pašvaldību un valsts iestāžu darbinieces, kas galvu no ikdienas domām iztīra, tieši radoši darbojoties.

“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Izstāde Liepājā bija plaši apmeklēta un, jādomā, piesaistīs arī rīdzinieku interesi. Vēl vairāk tāpēc, ka daudzas no darbu autorēm nemaz nav liepājnieces.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz