Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Romāns par latvju lidotājiem un Latviju

Romāns par latvju lidotājiem un Latviju
Foto: Egons Zīverts
04.03.2016 07:00

"Kurzemes Vārds"

Liepājas muzejā notika Andreja Miglas un Valda Rūmnieka jaunākās grāmatas “Debess aiztur elpu” atvēršanas sarīkojums. Sarīkojumā piedalījās viens no autoriem – Andrejs Migla. Ar grāmatas saturu īsumā iepazīstināja un sarīkojumu vadīja Normunds Kārkls. Viņš sacīja: “Tā ir grāmata, kurā reālas vēsturiskas personības dzīvo līdzās galvenajiem varoņiem. Un laba dāvana gaidāmajā Latvijas neatkarības 100. gadadienā.” “Grāmata ļauj saprast, kas ir mūsu vērtības,” sniedzot autoram simbolisku domes pateicību, sacīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis.

Jaunā romāna fragmentus lasīja aktieri Jānis un Emīls Dreiblati. Romānā aprakstīts sarežģīts laika posms Latvijas vēsturē, tas sākas ar 1918. gada septembri un aizved līdz 1919. gada jūlijam. Autors Andrejs Migla runāja par personībām un vēsturiskajiem pagriezieniem Latvijā un Liepājā 1918. un 1919. gadā,  kuru fonā risinās grāmatā aprakstītie notikumi. Romāna ideja radusies Liepājā, darbs rakstīts divus gadus, vācot materiālus grāmatās, arhīvos, presē, bijušo kara lidotāju atmiņās. Līdzās reālām vēsturiskām personībām dzīvo un darbojas latviešu lidotāju trijotne. Romānam cauri vijas galvenā varoņa Roberta un Mirdzas mīlas stāsts.

Rakstnieku tandēma Andreja Miglas un Valda Rūmnieka sesto kopdarbu klajā laidis apgāds “Zvaigzne ABC”. Romāns papildināts ar Mg.hist. Raita Simsona pēcvārdu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz