Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Romas dārzā pulcēsies amatnieki un tradīciju zinātāji

Romas dārzā pulcēsies amatnieki un tradīciju zinātāji
Foto: Publicitātes
27.03.2017 09:32

liepajniekiem.lv

Svētdien, 2.aprīlī, sākot no pulksten 13 Liepājā, vēsturiskajā Romas dārzā un Vienotības atvērtajā birojā (Zivju ielā 3) uz amatnieku un latviskā kultūrmantojuma svētkiem visus interesentus aicina “Satiec savu meistaru 2017”, portālu informēja biedrības ”Cerbību krāsa” valdes priekšsēdētāja Ausma Dzintare.

“Satiec savu meistaru” dienas visā Latvijā norisināsies vienpadsmito reizi svētku  būtībai aizvien paliekot vienai – turpināt vēstīt arvien plašākam sabiedrības lokam par cilvēkiem – meistariem, kuru zināšanas un prasmes saglabājušās un pārmantotas no paaudzes paaudzē. Pasākuma mērķis ir vēstīt sabiedrībai par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pārmantošanu, prasmes atrādot un suminot meistardienās.

“Satiec savu meistaru Liepājā” pasākums būs tautas tradīciju, zināšanu un prasmju svētki, kuri gaidīs kā lielus, tā mazus liepājniekus un pilsētas viesus. Pasākuma programma piedāvās iziet latviešu rotaļas un izdziedāt dziesmas kopā ar folkloras kopām, pielikt savu roku meistaru amatu darbnīcās un vērot meistaru paraugdemonstrējumus.

”Satiec savu meistaru” ir notikums, kas gaidīts dažāda vecuma un sociālo grupu pārstāvju vidū. To iespējams līdzpiedzīvot ģimenēm, interesentiem, cilvēkiem ar priekšzināšanām kā arī meistariem, kas tikai nupat nolēmuši apgūt jaunas prasmes pilnveidojot sevi un attīstīties.

2.aprīlī no pulksten 13 līdz 15 ”Satiec savu meistaru” dienu svinību laikā Romas dārzā klātienē būs iespēja novērot un līdzdarboties aušanas, ādas apstrādes, tapošanas, auduma apgleznošanas, gleznas krustiņdūriena tehnikas,  tamborēšanas, tautasdziesmu apgūšanas, danču un citu prasmju meistarībā.

Pasākumā piedalīsies Vecpils jauniešu deju kolektīvs “Lāņupīte, folkloras ansamblis “L.A.I.M.A”, Liepājas Sarkanā Krusta klubiņš un ansamblis “Dzirkstele”, Baltkrievu ansamblis “Mare”, kā arī Vecpils folkloras kopa.

Meistari: Sanita Zandere, Indra Nameiko, Žanete Andersone, Biruta Jazbuca, Gunta Atiķe, Anna Treimane, Monika Kaņevska, Zenta Vigule, Zane Eltermane, Valda Sovinska, ŽeņaMazerska, Māra Ceriņa, Ināra Ozola, Velta Dilēviča, Velta Maļika, IrinaBiļajeva, Inta Jaunciema, Sandra Blumbaha.

Pasākumu organizē Nīcas novada biedrība “Cerību krāsa”, Liepājas Vienotības Atvērtais birojs, Durbes novada biedrība “Lāņupe”, Liepājas Sarkanā Krusta klubiņš “Dzirkstele”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz