Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rotkaļi spēlējas ar Liepājas vēju

Rotkaļi spēlējas ar Liepājas vēju
15.05.2009 07:04

Atslēgvārdi

14. maijā Liepājā ieradās 67 audzēkņi un pasniedzēji no Eiropas valstu mākslas skolām, lai piedalītos Eiropas Liceju parlamenta 17. starptautiskajā asamblejā, kas pirmo reizi norisinās pie mums.

Asamblejas dalībnieki devās ekskursijā pa pilsētu, atklāja izstādi, bet vakarā piedalījās “Nacionālajā vakarā”, kurā iepazina latviešu tradicionālo kultūru.

Eiropas Liceju parlamenta prezidents Alberto Teikseira atzina, ka ikgadējās asamblejas ir iedvesmojošas un noder gan kā informācijas, gan kā pieredzes apmaiņas pasākums, kas veicina skolu sadarbību. Arī Liepājas Mākslas skolas pārstāvji atzina, ka, iesaistoties Eiropas Liceju parlamenta darbā un piedaloties asamblejās, katru gadu gūst iespēju novērtēt rotkaļu darbu citviet Eiropā, satikties ar kolēģiem un veidot atsevišķus skolu kopprojektus citās programmās. Lielākās delegācijas ieradušās no Spānijas, Grieķijas, Beļģijas un Itālijas, bet asamblejā ir pārstāvēta arī Francija, Slovākija, Portugāle un citas valstis. 

Pēcpusdienā turpat viesnīcā “Fontaine Royal” tika atklāta arī audzēkņu darbu izstāde – konkurss “Pilsētā, kurā piedzimst vējš”. Parlamenta viceprezidents Žans Pjērs Markadūrs un Liepājas Mākslas vidusskolas direktore Smaida Rubeze, atklājot izstādi, uzsvēra, ka darbi ir ļoti interesanti un iedvesmojoši. “Mēs esam pateicīgi, ka konkursanti tik neparasti apspēlējuši Liepājas himnas vārdus – izstādē redzamas kinētiskas rotas, vējdzirnavu un vējrādītāju tēma, netradicionālu materiālu savienojumi, buru laivu un airu tēma un pat vējā žautas veļas motīvs,” sacīja S. Rubeze. Viņa paskaidroja, ka skatītājiem vērtēšanai nodoti 76 darbi materiālā un 27 dizaina skices. Labākos abās nominācijās noteiks paši asamblejas dalībnieki un žūrija.

Rotkaļi smejas, ka tā ir tāda neliela rotu Eirovīzija. Spāniete Aldara atzina, ka savus darbus konkursam izgatavojusi nedēļas laikā un uzdevums šķitis interesants. “Vējš ir tik netverams, ka ir jāpieliek izdoma, lai ieraudzītu to materializējamies,” viņa sacīja, atzīstot, ka ļoti interesanti ir arī ieraudzīt, ko vējā saskatījuši citi rotkaļi.

Šodien asambleja turpināsies ar konferenci “Zelta griezums juveliermākslā”, Liepājas muzejā atklās ceļojošo izstādi “Kad akmens pārtop rotā”, bet rīt Liepājas Mākslas vidusskolā Eiropas jaunie rotkaļi kopā ar citiem interesentiem piedalīsies jaunrades darbnīcās.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Izstādē “Pilsētā, kurā piedzimst vējš” var apskatīt gan dizaina projektus, gan gatavas rotas, kurās Eiropas jaunie rotkaļi apspēlējuši Liepājas himnas vārdus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz